Tumult utbröt i Kalmar under Prideparaden i Kalmar – en person greps för bland annat våld mot tjänsteman. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCK
Tumult utbröt i Kalmar under Prideparaden i Kalmar – en person greps för bland annat våld mot tjänsteman. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCK

Våldsamt bråk vid Prideparad i Kalmar

Publicerad

Våldsamt tumult utbröt på lördagen vid Prideparaden i Kalmar.

Polis på plats tvingades begära förstärkning.

– En grupp har upprätt störande, i den gruppen greps en person för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen.

Oroligheterna utbröt kring Fiskargatan i Kalmar vid middagstid. 

– Klockan 13.23 kallade en patrull på förstärkning eftersom en grupp personer uppträtt störande, säger Fredrik Bratt.

I samband med ingripandet blev det mer stökigt, exakt vad som hände är oklart.

– En person är misstäkt för att ha använt våld mot en polis samt våldsamt motstånd, säger Fredrik Bratt.

Fem personer omhändertogs efter bråket

Utöver den gripne personen omhändertogs ytterligare fem personer ur samma grupp enligt polislagen.

Enligt tidningen Barometern ska gruppen ha bestått av personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. På bilder från platsen syns en flagga med gruppens emblem.

Uppgifterna är inte bekräftade av polis.

– Jag har ingen kännedom om vilken grupp det handlar om, jag måste först se rapporten. Den information jag har är att det har varit någon form av sammanstötning på platsen, säger Fredrik Bratt.

– Det finns uppgifter på att den som greps och de som omhändertogs ville störa Prideevanemanget som pågick samtidigt, säger Fredrik Bratt.

I helgen pågår även Pride i Helsingborg. Där upptäcktes tidigt på lördagen att någon eller några har klippt ner ett antal Prideflaggor på olika håll i staden.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag