Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vakter kan förlora jobb efter Bandidosfesten

Flera medlemmar i en mc-klubb i Halmstad har förordnande som ordningsvakter. Nu är deras tillstånd i fara sedan de festat med Bandidos.

MC-klubben i Halmstad har lagt upp bilder på sin verksamhet både på Instagram och Facebook. Det handlar om allt från grillkvällar och campingutflykter. Klubben uttrycker även att de tar avstånd från kriminalitet och förespråkar goda förhållande med myndigheter.

Polisen i Halland har dock uppmärksammat andra detaljer. Bland annat att medlemmar ur Halmstadsgänget har observerats av polis på en stor Bandidosfest i Hasslarp. Dessutom bär de västar med samma märken och attribut som "motorcykelgäng i den s.k 1 % miljön (dvs klubbar som anser sig stå utanför samhället)", skriver polisen i en underrättelse till de berörda medlemmarna.

En annan besvärande detalj är att klubben använder titlar som vice president, sergeant at arms och prospect. Titlar som även de hör hemma i den kriminella mc-miljön, enligt hallandspolisen.

Polisen skriver vidare att de fyra klubbmedlemmar som är ordningsvakter varnades för att ha kontakt med kriminella mc-gäng redan i vintras. Eftersom ordningsvakter företräder polisen är kombinationen olämplig.

Nu de berörda medlemmarna ett par veckor på sig att ge sin syn på saken.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!