Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Väktare attackerades vid livsmedelsbutik

En väktare attackerades på tisdagen av en man utanför en livsmedelsbutik i Malmö. Bråket ska ha utlöst av att väktaren tidigare bett en tiggande kvinna utanför butiken flytta på sig.

– Både väktaren och mannen fördes till sjukhus för kontroll. Väktaren ska ha haft sårskador, säger Nils Norling på polisens ledningscentral.

Polisen larmades klockan 16.05 till en livsmedelsbutik i Malmö.

– Vi får in det som ett larm om misshandel. Det är en man som gett sig på en väktare och misshandlad denne med slag, säger Nils Norling.

Malmöbon Amela blev vittne till händelsen.

- Jag skulle svänga in till butiken och såg att det var massa människor. Och där var väktaren och den här mannen. Det såg ut som att mannen skallade väktaren, säger hon.

"Orättvist"

Enligt henne fördes mannen in i butiken medan väktaren väntade på polis utanför. Enligt Amela började bråket eftersom väktaren uppmanat en tiggande kvinna utanför butiken att flytta på sig.

– Den här mannen hade talat med kvinnan tidigare. Han tyckte väl att det var orättvist att hon skulle flytta sig. Han blev irriterad.

Hon tycker att händelsen var obehaglig.

- Det är hemskt. Och man vet inte vem som går beväpnad i den här staden, så det kan gå väldigt illa.

Hot mot tjänsteman

Orsaken till bråket bekräftas av polisen i Malmö. Väktaren ska vid ett tidigare tillfälle ha uppmanat den tiggande kvinnan att flytta sig från butikens entré. När väktaren kom till platsen under tisdagen uppstod en skärmytsling med en man som pratade med kvinnan, en skärmytsling som senare eskalerade till våld och hot mot tjänsteman. Mannen ska enligt polisen bland annat ha hotat att döda väktaren och skallat denne.

Enligt polisen kunde väktaren på egen hand få kontroll på mannen tills dess att polisen dök upp på platsen. Mannen, som är i 55-årsåldern, kunde gripas på plats.

- Han misstänks nu för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman, säger Nils Norling.

Ingen av de inblandades skador bedöms enligt polisen som allvarliga.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!