Det mesta talar för att 29-åringen föll från fjärde våningen när han försökte ta sig in i lägenheten. Inledningsvis uteslöt inte polisen att mannen misshandlats. Foto: Mikael NilssonDet mesta talar för att 29-åringen föll från fjärde våningen när han försökte ta sig in i lägenheten. Inledningsvis uteslöt inte polisen att mannen misshandlats. Foto: Mikael Nilsson

Det mesta talar för att 29-åringen föll från fjärde våningen när han försökte ta sig in i lägenheten. Inledningsvis uteslöt inte polisen att mannen misshandlats.

 Foto: Mikael Nilsson
Den döde hyllades med mängder av blommor och tända ljus från sina många vänner. Foto: TopnewsDen döde hyllades med mängder av blommor och tända ljus från sina många vänner. Foto: Topnews
Den döde hyllades med mängder av blommor och tända ljus från sina många vänner.  Foto: Topnews

Vakt föll mot döden från fjärde våningen

Publicerad

Den 29-årige arrestvakten som hittades svårt skadad utanför sin bostad i Helsingborg föll aldrig offer för något våld.

Det mesta talar för att mannen avled efter att ha fallit från fjärde våningen, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen är polisutredningen nu i det närmaste klar. Mannen tros ha försökt ta sig in fönstervägen i bostadshuset, men tappat greppet och fallit från fjärde våningen.

Den 29-årige mannen hade en anställning som arrestvakt i polishuset. Han hittades svårt skadad utanför fastigheten där han bodde på Persgatan i Helsingborg annandag jul. Mannen avled senare på sjukhuset.

Initialt startade polisen en mordutredning och man uteslöt inte att en misshandel legat bakom dödsfallet och att gärningen kunde ha att göra med 29-åringens anställning inom polisen.

Kan ha låst sig ute

Senare uppkom också misstankar att mannen blivit påkörd på gatan och att bilsten smitit från platsen.

Polisens utredning kom dock aldrig vidare på något av spåren, trots många tips från allmänheten. Utredarna hade bland annat kontakt med ett antal bilverkstäder för att efterhöra om där kommit in krockade fordon som kunde överensstämma med tiden för mannens död.

Men nu har alltså polisen helt andra slutsatser.

– Det mesta tyder på att det handlar om en olyckshändelse, säger kriminalkommissarie Annika Nilsson till tidningen.

Polisen har dragit slutsatser om händelseförloppet och bland annat studerat husets tak. Enligt HD tros den 29-årige mannen ha låst sig ute och sedan försökt ta sig in fönstervägen via ett regnblött tak.

Polisutredningen är formellt inte avslutad men kommer att bli inom kort.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag