Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade ta svårt bitna hunden till veterinären

Polisen körde hunden till veterinären. Bilden har inget med händelsen att göra.Foto: Shutterstock

Den lille hunden bets illa av två rottweiler och kämpade för sitt liv.

Men ägaren vägrade att ta djuret till veterinär - det skulle bli för dyrt.

I stället kördes den lille hunden till djursjukhuset av polisen.

Nu bor den på pensionat.

Dramat inträffade i en lägenhet i Växjö tidigare i augusti, skriver Smålandsposten.

Den svårt bitna hunden, en pekingeser/tibetansk terrier, låg på golvet i lägenheten och var i mycket dåligt skick, skriver polispatrullen i sin rapport. Bland annat hade den svårt att andas, rosslade och flämtade mycket och hade svårt att gå. Vid beröring ylade den, uppger polisen.

Bets över kroppen

Enligt ägaren blev den lille hunden biten över hals, bröstkorg, rygg och bakdel.

Trots de svåra skadorna var ägaren, enligt polisen, helt ointresserad av hundens öde. Hon vägrade att ta hunden till veterinär eftersom det skulle kosta för mycket, skriver Smålandsposten.

Enligt polisens promemoria från händelsen hoppades kvinnan, som var påtagligt berusad, att hunden skulle bli frisk igen och att den hellre kunde dö där än att hon tänkte ta den till veterinär.

Patrullen i lägenheten tyckte annorlunda och tog kontakt med polisledningen. Ett beslut om omedelbart omhändertagande av hunden fattades och den illa skadade terriern kördes därefter direkt av polisen till ett djursjukhus för undersökning.

Stannade över natten

Skadorna var så svåra att den fick stanna över natten för övervakning och smärtlindring. Dagen efter fick den skjuts till ett djurpensionat, skriver SMP.

Ägaren till de två hundarna som ska ha bitit den mindre utmärkte sig också negativt i samband med händelsen. Enligt den som larmade polisen ska personen ha skrikit "far åt helvete" åt folk i närheten. Personen ska också, enligt uppringaren, ha bundit fast de båda hundarna i ett staket och slagit dem med ett koppel.

Det finns inga uppgifter om de tre hundarnas öden.