Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gravid kvinna togs loss vid frontalkrock

En person satt kvar i ett av fordonen efter kraschen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 10-tiden på söndagen till en frontalkrock på riksväg 19 utanför Tomelilla.

I ett av fordonen färdades en gravid kvinna och räddningstjänsten fick göra ett så kallat säkert uttag och klippa upp bilen för att få ut henne på ett säkert sätt.

– Kvinnan var vid medvetande och kontaktbar när vi kom fram, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Larmet om olyckan i höjd med Everöd, ett par kilometer norr om Tomelilla, nådde polisen klockan 10.22. Enligt de inledande uppgifterna rörde det sig om en kollision mellan två personbilar.

Polisen skriver på sin hemsida att det är två personer inblandade, en av dem, en kvinna, uppgavs vara ute ur bilen, den andre satt kvar.

Klipper upp bilen

Räddningstjänsten valde under räddningsinsatsen att klippa upp bilen för att få ut föraren under säkra omständigheter.

Två personer fördes efteråt i ambulans till sjukhus. Ingen ska enligt inledande uppgifter ha varit svårt skadad.

I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av för trafik i båda riktningar. Uppröjningsarbetet på platsen väntades ta flera timmar.

På den aktuella vägsträckan råder en hastighetsbegränsning till 80 kilometer i timmen. Olyckan ska ha skett på en sträcka där vägen är ganska rak.

Stod på åker

I nuläget finns ingen förklaring till olyckan. En teori är att det varit halt på platsen eller att någon av förarna bländats av den lågt stående solen.

Ett av fordonen hittades ett 20-tal meter ut på en åker, troligen efter att studsat i väg efter sammanstötningen med den andra bilen.

Räddningstjänsten hade enheter från Tomelilla, Lövestad och Ystad på plats. 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!