En person satt kvar i ett av fordonen efter kraschen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net
En person satt kvar i ett av fordonen efter kraschen. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Gravid kvinna togs loss vid frontalkrock

Publicerad

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 10-tiden på söndagen till en frontalkrock på riksväg 19 utanför Tomelilla.

I ett av fordonen färdades en gravid kvinna och räddningstjänsten fick göra ett så kallat säkert uttag och klippa upp bilen för att få ut henne på ett säkert sätt.

– Kvinnan var vid medvetande och kontaktbar när vi kom fram, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Larmet om olyckan i höjd med Everöd, ett par kilometer norr om Tomelilla, nådde polisen klockan 10.22. Enligt de inledande uppgifterna rörde det sig om en kollision mellan två personbilar.

Polisen skriver på sin hemsida att det är två personer inblandade, en av dem, en kvinna, uppgavs vara ute ur bilen, den andre satt kvar.

Klipper upp bilen

Räddningstjänsten valde under räddningsinsatsen att klippa upp bilen för att få ut föraren under säkra omständigheter.

Två personer fördes efteråt i ambulans till sjukhus. Ingen ska enligt inledande uppgifter ha varit svårt skadad.

I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av för trafik i båda riktningar. Uppröjningsarbetet på platsen väntades ta flera timmar.

På den aktuella vägsträckan råder en hastighetsbegränsning till 80 kilometer i timmen. Olyckan ska ha skett på en sträcka där vägen är ganska rak.

Stod på åker

I nuläget finns ingen förklaring till olyckan. En teori är att det varit halt på platsen eller att någon av förarna bländats av den lågt stående solen.

Ett av fordonen hittades ett 20-tal meter ut på en åker, troligen efter att studsat i väg efter sammanstötningen med den andra bilen.

Räddningstjänsten hade enheter från Tomelilla, Lövestad och Ystad på plats. 

 

 

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag