Våg av skadegörelse avslutades på toalett

Dessa brott anmäldes mest i södra Sverige förra året.
Arkivbild.
Foto: Eugene Sergeev / Copyright: Eugene Sergeev
Arkivbild.
Foto: Akhararat / Colourbox

Krossade rutor, utspridda gödselpåsar och en nyanvänd toalett på Stadsbiblioteket.

Natten till fredag skedde en våg av skadegörelse genom Tomelilla – polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsmän.

– Det är väldigt svårt att uttala sig om. Men allt inträffade samma natt så det kan vara så, säger kommunpolis Birthe Parkhagen till Ystads Allehanda

Klockan 02 natten mot fredagen gick larmet på Sparbanken Skåne. Någon hade krossat en ruta i banklokalen.

Men det var långtifrån den enda händelsen som fångade polisens uppmärksamhet.

Även Coop och möbelaffären EM home fått rutor sönderslagna. Vid möbelaffären hade gärningspersonerna även slängt i väg en skylt. 

Brutit sig in hos tandläkare

När polisen kom till matvarubutiken hade ett antal säckar med gödsel försvunnit från butiken. Det visade sig att säckarna hade burits i väg och låg sedan längs med gatan.

Säckarna ska dock inte ha skadats utan kunnat återbördas till butiken.

Under natten hade även en tandläkarmottagning fått påhälsning. Här hade gärningsmännen brutit upp ett fönster till mottagningens omklädningsrum. Det fanns dock inga tecken på att något tagit sig i i lokalen, skriver Ystads Allehanda.

Använd toalett på bibliotek

Tidigt på fredagsmorgonen gick även larmet på Stadsbiblioteket. Där hade en glasruta fallit in i lokalen efter att gärningsmännen slagit sönder fönsterramen.

– När vaktmästaren kom till platsen hittade han vissa spår inne i lokalen. Bland annat tycktes toaletten nyligen ha använts, säger Birthe Parkhagen till Ystads Allehanda.

Arkivbild.
Foto: SVEN LINDWALL

Till tidningen säger Birthe Parkhagen också att det är svårt att säga om det kan röra sig om samma gärningsmän vid alla händelserna.

– Men allt inträffade samma natt så det kan vara så.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!