Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vaccinbokningen i Skåne kollapsade efter anstormning

Massvaccinationen av den breda allmänheten i Skåne inleds på måndagen.
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu inleds massvaccineringen av den breda allmänheten i Skåne. 

På måndagsmorgonen kollapsade 1177.se dock när tiderna släpptes för åldersgruppen 50-59 år. 

Många hade svårt att komma in på bokningssidan. 

”Det var högt tryck på bokningstjänsterna och tekniska problem har tyvärr uppstått. Vi arbetar på att lösa problemet”, uppgav Region Skåne på förmiddagen.

Intresset för vaccination tycks vara stort hos den breda allmänheten i Skåne. När tiderna för åldersgruppen 50-59 år öppnade på måndagsmorgonen blev trycket så stort att tjänsten kollapsade. 

”Det var högt tryck på bokningstjänsterna och tekniska problem har tyvärr uppstått. Vi arbetar på att lösa problemet”, uppgav Region Skåne på måndagsförmiddagen. 

Samtidigt förtydligade Region Skåne att man inte ska ringa sin vårdcentral eller 1177 om man inte kan komma in på tidsbokningen.

Strax efter lunch skickade regionen ut ett pressmeddelande angående morgonens problem. 

”Några av de särskilda vaccinationsställen som arbetar på uppdrag av Region Skåne för att vaccinera alla mellan 18 och 59 år fick under måndagsförmiddagen tekniska problem. Region Skåne agerade direkt för att lösa problemen som bland annat berodde på det höga trycket.”

I pressmeddelandet går det också att läsa att fler tider är på gång och en påminnelse om att alla kommer erbjudas vaccin. 

Mammorna om vaccin till barn: ”Upp till föräldrarna”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!