Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uttorkad sjö kan ge nya spår i mördarjakt

Emilie Meng försvann spårlöst efter en kväll med sina vänner. Först ett halvår senare hittades hon, mördad. Nu har polisen hittat nya möjligheter i mördarjakten. Foto: PRIVAT
Emilie Meng försvann från Korsør den tionde juli 2016. Hon hittades död nära Borup, sex mil därifrån. Foto: SKÄRMDUMP

Sommarens extremtorka kan ge polisen nya ledtrådar i jakten på Emilie Mengs mördare.

Sjön där hon hittades har delvis torkat ur och nu kommer området att genomsökas igen.

Danska Emilie Meng, 17, försvann spårlöst den tionde juli 2016 efter en kväll med vänner på stan. Vännerna hade varit i Slagelse på natten och skildes åt vid stationen i Korsør vid fyratiden på morgonen. Det var sista gången hon sågs i livet.

Trots ett intensivt spaningsarbete var hon spårlöst borta, hon efterlystes bland annat internationellt men det fanns inga spår.

Först i julhelgen samma år hittades hennes kropp vid en sjö i Borup, mer än sex mil från Korsør.

Nya möjligheter i jakten på Emilie Mengs mördare

I samband med fyndet av hennes kropp gjordes flera kriminaltekniska undersökningar, men spåren efter mördaren är försvinnande få.

Men nu ser polisen nya möjligheter att genomföra ytterligare brottsplatsundersökningar vid fyndplatsen. Detta eftersom sjön, till följd av den extrema torkan i somras, delvis har torkat ut, skriver polisen på Sydsjälland och Lolland Falster i ett pressmeddelande.

Specialgrupp har satts in

Polisen vill inte närmare kommentera vad för utredningsåtgärder som kan bli aktuella.

Genom utredningen har flera spår följts upp. Bland annat har en pensionär funnits med som intressant, han fick sitt hus genomsökt flera gånger utan att polisen hittade några tecken på att han var inblandad i mordet på Emilie. Han har numera avskrivits ur utredningen.

Ett annat spår som har granskats är en lastbilschaufför i 35-årsåldern. Han blev intressant för polisen när en av hans bekanta tipsade om honom. Mannen är tidigare dömd för sedlighetsbrott.

Det finns i nuläget ingen utpekad misstänkt för mordet men polisen har under den senaste tiden intensifierat jakten på Emilie Mengs mördare. 

Tidigare i förra veckan meddelade utredningsledaren Kim Kliver att en ny specialgrupp satts samman för att gå igenom det mycket omfattande materialet som hittills finns.

I utredningsgruppen finns bland andra analytiker och erfarna förundersökningsledare.