Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utsläpp av saltsyra i Köpenhamn - efter olycka med gaffeltruck

En gaffeltruck krockade med en behållare på Carlsbergområdet i Köpenhamn under måndagen - och orsakade ett utsläpp av tusen liter saltsyra. 

– Det rinner ner i kloaken så vi försöker späda ut det med vatten, säger räddningschefen Frederik Ryber, till danska BT

Den snöpliga gaffeltrucksolyckan inträffade på bryggeriområdet i Vesterbro i Köpenhamn på måndagskvällen. När räddningspersonal kom fram till platsen fokuserade de till en början på att stoppa saltsyran från att spridas allt för mycket.

– Det är en gaffeltruck som har kört in i en behållare med saltsyra. Det har gått hål i behållaren, säger räddningschef Frederik Ryber till BT.  

– Just nu rinner det ner i kloaken så vi försöker späda ut det med vatten. 

https://twitter.com/HBeredskab/status/1237107539193577480

Fyllde på med vatten

Räddningspersonalen har bland annat fyllt på med stora mängder vatten i kloaken för att på så vis tunna ut saltsyran och undvika skador på till exempel rörledningar.

– Saltsyra är inte någonting som man har hemma i köket, det är ju frätande. Men så fort det är nere i kloaken kan vi späda ut det med vatten, säger Frederik Ryber.

Saltsyreutsläppet var under kontroll efter en dryg timme, skriver räddningstjänsten på Twitter.      

Ingen person kom till skada.