Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utredningen av misstänkt attack mot polis läggs ned

Polisen meddelar att i dag att inget brott begåtts när en polisman fick rutan på en bil sönderslagen vid sin bostad.Foto: Jens Christian
Här i ett skogsparti utanför Karlskrona ska en anhörig till en polisman blivit överfallen. Den misstanken är nu avskriven.Foto: Jens Christian

Efter att ha fått provsvar och hållit förhör har polisen i Karlskrona lagt ned utredningen om misstänkt attack mot en anhörig till en polis. Skadegörelsen av en bil som stod parkerad vid polismannens hus anses inte heller vara ett brott.

En rättsläkare har dessutom undersökt de skador som den anhörige ska ha fått.

På långfredagskvällen utgick ett stort larm i polisregion Syd efter att en anhörig till en polis i Karlskrona misstänktes ha överfallits och blivit knivskuren i närheten av sin bostad. På parkeringen vid polismannens hus stod en mindre bil som fått framrutan sönderslagen.

Kvällsposten och andra medier fick samtidigt uppgifter att polismannen varit utsatt för hot. Polisregion Syd och polisen i Karlskrona beslöt tidigt på kvällen om en så kallad särskild händelse vilket innebar att man kunde sätta in stora resurser.

Polisen uppgav bland annat att det fanns misstankar om ett grovt brott men inte vilket slags brott.

Flera polispatruller på platsen

Flera polispatruller skickades till polismannens enskilt belägna villa och kriminaltekniker gjorde också undersökningar på platsen.

Men polisens presstalespersoner har konsekvent varit mycket fåordiga och har hela tiden vägrat lämna mer detaljerad information om händelsen.

I dag meddelade polisregion Syd på sin hemsida genom presstalespersonen Christine Bergkvist Björklund att inget brott har begåtts. Hon hänvisar bland annat till förhör som hållits och en undersökning som gjorts av rättsläkare. Men i pressmeddelandet förklaras inte varför man inte längre anser det vara ett brott.

Förundersökningen har nu lagts ned.