Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gruppvåldtäkt ska inte utredas längre

Utredningen av en gruppvåldtäkt i närheten av en festlokal på Segevång har lagts ned efter sex månader. Gärningsmännen har inte gått att spåra. Foto: Fritz Schibli
Förundersökningen fortsätter när det gäller våldtäkt av en 17-årig flicka på en lekplats vid Hasselgatan i Malmö den 16 december. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Våldtäkten av flickan inträffade i november förra året i närheten av en lokal där en fest pågick. Polisen har försökt spåra de misstänkta genom att bland annat undersöka filmer från bussar i Malmö.

Kammaråklagare Lena Körner har nu lagt ned förundersökningen, skriver Sydsvenskan.

Fyra gruppvåldtäkter anmäldes på kort tid under vintern i Malmö. Anmälan om våldtäkten mot tonårsflickan kom till polisen kännedom en tid efter att den inträffat. Flickan ska ha blivit våldtagen den 11 november förra året i samband med att hon tillsammans med kamrater besökte en fest på Segevång i Malmö. Flickan är inte hemmahörande i Malmö.

Medan festen pågick försökte ett antal män tränga sig in i lokalen. Flickan hamnade utanför, på en lekplats tillsammans med de okända männen, efter att dörren dragits igen. Hon utsattes då för en våldtäkt av flera män.

Kontrollerade filmer

Eftersom anmälan kom in flera dagar efter att våldtäkten inträffat fick polisens kriminaltekniker svårigheter att samla in tekniska bevis som till exempel sperma.

Polisen har enligt uppgift till Kvällsposten fått signalement som till viss del inneburit att man haft möjlighet att söka efter männen. Utredarna har bland annat begärt in filmer från övervakningskameror på flera bussar i Malmö.

– Jag vet att polisen lagt ned jättemycket resurser på att reda ut detta men de kommer inte vidare, säger flickans målsägandebiträde Ulrika Rogland till Sydsvenskan.

Anmälde men blev själv misstänkt

Polisen utreder också en grov våldtäkt som inträffade den 15 november. Då blev en kvinna våldtagen av flera män vid Södervärn i närheten av Möllevången i Malmö. Hon ska enligt Kvällspostens källor ha blivit våldtagen av flera män på två olika platser vid Södervärn bland annat en busshållplats. Ingen person har anhållits för den våldtäkten men förundersökningen pågår. 

Samma sak gäller en misstänkt våldtäkt av en 17-årig flicka på en lekplats vid Hasselgatan i Malmö den 16 december. I den utredningen finns vissa tekniska spår.

En fjärde anmälan om våldtäkt som inträffade utomhus den 29 december förra året har resulterat i kvinnan i stället blivit misstänkt för falsklarm. Åklagaren anser att hon hittat på uppgiften att hon våldtagits.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!