Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utomhusbad har förstörts varje kväll sen nyinvigningen

Utomhusbad har förstörts varje kväll sen nyinvigningen
Foto: RICKARD NILSSON / RICKARD NILSSON BILD AB EXP

Redan före nyinvigningen hotades ABK att det nya badet skulle förstoras.

Därefter har skadegörelse skett varje kväll, enligt Kristianstadbladet.

– Vi gör vad vi kan och lägger stora resurser på att försöka komma åt problemen, säger Karl-Henrik Persson till tidningen. 

Den omfattande renoveringen är ett led i ett lyfta bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad. Kristianstad kommun har investerat cirka 22 miljoner kronor i området den senaste tiden.

Men redan samma dag som det nya utomhusbadet invigdes började skadegörelsen. Enligt Kristianstadbladet inkom hot före nyinvigningen – som alltså senare verkställdes.

Nio gånger på en vecka

På en vecka ryckte väktare ut till platsen varje kväll, totalt nio gånger. 

Bland annat saboterades solcellspaneler och staket klipptes upp. 

– Det är äldre som med hjälp av minderåriga tar sig in i containers på området. Vi fick sätta upp full övervakning med värmekameror i alla hörn och högtalare som kopplats till Securitas, berättar Karl-Henrik Persson för Kristianstadbladet.

Och det fanns incidenter även under byggtiden. Då ska byggföretag ha blivit bestulna på verktyg för hundratusentals kronor, uppger Kristianstadbladet.

– Vi gör vad vi kan och lägger stora resurser på att försöka komma åt problemen. Kommer vi inte till rätta med det måste vi vidta åtgärder som vi inte vill, som att stängsla in mer. Man kan inte rätta till det över en natt, så vi manar till lite lugn, säger Karl-Henrik Persson till Kristianstadbladet.