Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utländska turister varnas för gängkriminella i Malmö

Avspärrningar efter attacken mot polisstationen i Rosengård tidigare i januari.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
En ung man sköts ihjäl i samband med att han steg ur en taxi på Per Albin Hanssons väg i Malmö den 14 januari i år.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen på plats efter en skottlossning på Spånehusvägen Sorgenfriområdet i Malmö.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisens kriminaltekniker på plats natten till måndagen efter att en man har hittats skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter mord, skottlossningar och explosioner varnas nu utländska resenärer inför sina besök i Malmö i officiella reseråd, skriver Sydsvenskan. 

Det är reseråden från UD i Storbritannien och Kanada som numera innehåller varningar för gängkriminella i Malmö.

Varningarna ställs till resenärer som funderar på att besöka Malmö och Göteborg. Båda städerna har under de senaste åren drabbats hårt av uppmärksammade våldsdåd. Så sent som den 17 januari i år exploderade något på innergården till polishuset på Rosengård i Malmö. Ingen människa skadades men såväl fasaden som bilar fick skador i samband med detonationen.

Informationen om den allt ökade risken för gängkriminalitet i Malmö och Göteborg görs på webbplatserna tillhörande motsvarande UD i Storbritannien och Kanada.

"Brottsnivåerna är låga trots att vissa småbrott förekommer. Våldsbrott förekommer; flera fall av gängrelaterad brottslighet, inklusive skottlossning och explosioner, har rapporterats från Malmö och Göteborg", skriver UD i Storbritannien.

På sidan varnas även för ficktjuvar som har siktat in sig på värdesaker och pass.

 

LÄS OCKSÅ: Två anhållna efter skjutningen i Malmö 

 

"Ökning i gängkriminaliteten"

UD i Kanada skriver också att det sedan 2014 skett en "ökning i gängkriminaliteten och det organiserade brottsrelaterade våldet i södra Sverige, främst i Göteborg och Malmö", enligt Sydsvenskan.

Myndigheten fortsätter med att tydligöra att "incidenterna" i Göteborg, som skjutningar och våldsdåd inte har inträffat i typiskt turisstäta områden men att kanadensare på besök bör följa lokala media och uppmärksamma de lokala myndigheternas råd.

Utöver varningarna för gängkriminaliteten påtalas även risken för terrordåd i landet.