Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utbildning ska stoppa hatbrotten mot judar

Foto: Drago Prvulovic / Scanpix

En halv miljon kronor till en utbildningssatsning med fokus på antisemitism och islamofobi, riktad till lärare och annan skolpersonal i Malmö. Det var integrationsminister Erik Ullenhags (FP) besked vid lördagens kippavandring i Malmö.

Strålande sol och 17 graders värme mötte de cirka 300 demonstranterna som deltog i kippavandringen. Bland dem syntes Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S), som tidigare kritiserats för uttalanden om antisemitism i staden.

Huvudtalare vid vandringens mål var integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Han fördömde den senaste attacken mot judiska församlingen och tillkännagav att regeringen beviljat Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) ett bidrag på en halv miljon kronor. Pengarna ska användas till en utbildningssatsning med fokus på antisemitism och islamofobi och riktas till lärare och annan skolpersonal i Malmö.

Alla nationella minoriteter

– Skolans roll i arbetet mot främlingsfientlighet och intolerans kan inte nog understrykas, sade integrationsministern.

I demonstrationståget, som gick från synagogan på Föreningsgatan till Möllevångstorget, fanns representanter från alla Sveriges fem nationella minoriteter: Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar.