Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ut och resa med hunden? Då har vi platserna för dig

Taxarna på Abbekås Hotell och Hamnkrog hälsar alla vovvar välkomna.
Foto: ANDERS GRONLUND / ANDERS GRÖNLUND, KVÄLLSPOSTEN. ANDERS GRÖNLUND
Innanför porten till Storegårdens hundpark kan alla hundar leka loss.
Foto: ANDERS GRONLUND / ANDERS GRÖNLUND, KVÄLLSPOSTEN. ANDERS GRÖNLUND
Cecilia Brahme som driver Storegårdens hundpark tycker att man ska komma en dag när det inte är alltför soligt.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
På Abbekås Hotell och Hamnkrog är hundarna välkomna till både matsal och hotellrum.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
På Abbekås hamnkrog får hundarna komma in i både matsal och hotell.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
Abbekås hamnkrog.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
Taxarna på Abbekås Hotell och Hamnkrog hälsar alla vovvar välkomna.
Foto: ANDERS GRONLUND / ANDERS GRÖNLUND, KVÄLLSPOSTEN. ANDERS GRÖNLUND
Taxarna på Abbekås Hotell och Hamnkrog hälsar alla vovvar välkomna.
Foto: ANDERS GRONLUND / ANDERS GRÖNLUND, KVÄLLSPOSTEN. ANDERS GRÖNLUND
1 / 8

Vill du ha med dig hunden på semestern?

Kvällsposten har hittat flera resemål där hunden är varmt välkommen.

På Storegårdens hundpark utanför Bjärred får hundarna leka, träna och umgås med sina mattar och hussar.

– Det bästa är att se hundar och ägare ha kul tillsammans, säger Cecilia Brahme, veterinär på Storegården.

Storegårdens hundpark ligger på en lummig gård strax utanför Lund. Cecilia Brahme har sin veterinärspraktik på gården och startade hundparken för sju år sedan. 

– Mannen som hade hundparken tidigare skulle flytta till en mindre gård och frågade om vi hade plats för den. Så vi startade upp den här i stället. För mig som oftast träffar hundar som mår dåligt är det roligt att få se hundar och ägare ha kul tillsammans, säger Cecilia. 

I hundparken får hundarna springa fritt och leka och busa. Det finns flera banor för den som vill träna hunden i agility, rallylydnad, nosework och flyball. Det bästa är att komma en dag som inte är alltför solig och het.

– Hundarna blir ju lite trötta av värmen. Är det väldigt varmt är ett bad bättre, då kan man komma hit på kvällen när det är svalare, säger Cecilia Brahme.

Fika och hundgodis

Ofta kommer hela familjer ut till hundparken. När hundarna drillas kan leksugna barn sysselsätta sig i lekparken. På gården finns grillar och det går att köpa fika och hundgodis när man behöver fylla på med energi.

– Vi försöker göra det till ett ställe för alla. Man behöver inte vara proffs utan det ska kännas spontant och lättsamt. Vill man kan man gå på kurser här för att lära sig, sedan är det bara att träna vidare i parken, säger Cecilia.

Cecilia Brahme är veterinär och driver Storegårdens hundpark.
Foto: ANDERS GRÖNLUND

Storegården

Hitta hit: Storegårdsvägen 2B, Bjärred 

Öppet: 07-22 varje dag

Entré: 50 kronor

Telefon: 046 - 24 70 04
Hemsida: storegard.se

Innanför porten till Storegårdens hundpark kan alla hundar leka loss.
Foto: ANDERS GRÖNLUND
I hundparken kan små och stora hundar utmanas och tränas i agility, rallylydnad och nosework, bland annat.
Foto: ANDERS GRÖNLUND


Andra hundvänliga semestertips:

Här är fler hundvänliga ställen att besöka i Sydsverige. Även om hunden är välkommen till utflyktsmålet får du inte glömma att ta med tillräckligt med mat, en vattenskål, godis, bajspåsar och ett kort koppel. 


• Hundbadplatser: 

Är det väldigt varmt och soligt? Då är en trång folkmassa inte det bästa stället att vara på för en hund. Passa på att svalka er med ett dopp i vattnet. På kommunens hemsida hittar du badplatser där badsugna vovvar är tillåtna. 


• Abbekås Hotell och Hamnkrog:

För det här hotellet är det självklart att alla ska få följa med på familjesemestern. I utvalda rum får både tvåbenta och fyrfota vänner bo. Efter en lång dag av utflykter och strandhäng är alla i sällskapet välkomna in i matsalen. Hussar och mattar serveras middag och vovven får en smarrig anrättning av ris och kött, serverat med friskt vatten. 

Telefon: 0411 - 53 33 13

Hemsida: abbekashamnkrog.se


• Halmstad Äventyrsland

Vill familjen åka karuseller och bada? Inga problem, hit är hundar välkomna, om de hålls kopplade under hela besöket. Vill ni besöka restaurangen får vovven vänta utanför, men det går bra att koppla dem intill terrassen. Ledarhundar är undantagna regeln.

Telefon: 035 - 10 84 60

Hemsida: aventyrslandet.se


• Ölands Djur & Nöjespark 

Hundar i koppel är varmt välkomna att besöka djurparken. Här finns dessutom ett hund- och kattdagis om man inte vill ta med sig djuret in. Man har själv ansvar för att mata och rasta vovven och kan besöka den hur många gånger man vill under besöket. Man behöver inte förboka en plats men det kan vara bra att ringa i förväg och se så att det inte är fullt.

Telefon: 0485 - 392 22 

Hemsida: olandsdjurpark.com


• Ystad Djurpark

Djurparken tillåter fyrfota besökare så länge de är kopplade under besöket. Här kan hundar och människor hälsa på apor, zebror, kameler, alpackor och bison. Vid badanläggningen för hunden inte vara med.

Telefon: 0411 - 710 01

Hemsida: ystaddjurpark.se


• Eriksberg Viltpark

Hoppa in i bilen och ta med hunden på en spännande safari i Eriksberg! Utanför bilen, i parken och på gården måste hunden vara kopplad. På hotellet finns vissa rum som hundar får bo i. Vill man äta i restaurangen får hunden vänta utanför eller på hotellrummet.

Telefon: 0454 - 56 43 00

Hemsida: eriksberg.nu

Sif Babar Østergaard har diabetetes och tränar Luna till att bli diabetesservicehund. Redan nu har Luna väckt Sif när hennes värden varit låga.
Foto: ANDERS GRÖNLUND

Sif Babar Østargard och hunden Luna, 1 år och sju månader kommer från Danmark och har åkt till Storegården för att träna tillsammans. Sif har diabetes och förklarar att Luna tränas till att bli diabetesservicehund. Trots att de bara har tränat några månader har Luna redan väckt Sif när hon haft för låga värden.

– Det finns inte riktigt diabeteshundar i Danmark så vi får åka hit till Sverige. Luna tycker det är roligt med träningen och jag märker att hon redan nu lärt känna doften av insulinet, så det är fantastiskt vad man kan ha nytta av sin hund om man lär sig tolka dem. 

Sif tycker sommaren ger tid för att umgås och lära känna sin hund ännu bättre.

– Sommaren är perfekt för man har tid och energi. Man kan träna hunden på att vara ensam, att hålla sig lugn och andra enklare övningar. Då skapar man förutsättningar för att få en riktigt härlig hund. Vi passar även på att hänga med våra kompisar som har hund. Blir det regnigt en dag drar jag bara på mig regnjackan och går ut på en lång tur med Luna!

Finska lapphunden Juni och Sara Hagblom från Lund.
Foto: ANDERS GRÖNLUND

Finska lapphunden Juni, 6 månader och Sara Hagblom, 46 har spenderat några timmar på Storegården. Efter all träning får Juni ett ben att tugga på innan de åker tillbaka till frisörsalongen i Lund. 

Sara tycker Löderups strandband är ett perfekt ställe att åka till om man har hund.

– Där finns fantastiska naturområden för långa promenader. Men det är klart att man är lite begränsad som hundägare. Vill man att hunden ska med får man skräddarsy sin semester och kolla så att det är funkar att ta med hunden dit man ska. Till min salong får alla hundar följa med in. En del hundar klarar ju inte att lämnas ensamma så jag försöker underlätta för andra hundägare, säger Sara.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!