Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmaningen: Ta på regnkläder till helgen

Ett regnoväder väntas dra in över hela Sydsverige.Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Den kommande veckan är det dags att fälla upp paraplyet.Foto: TOMAS LEPRINCE
Några solchanser ska man inte hoppas på under de närmsta dagarna.Foto: / Izabelle Nordfjell / Expressen

Regn och rusk med få solchanser – så förväntas den kommande veckans väder att bli i Sydsverige.

På torsdagen tros vädret bli som allra sämst, med stor risk för åska på flera håll.

– Fäll upp paraplyet, det är mitt tips till boende i Sydsverige, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på väderinstitutet Storm.

På med regnjackan och upp med paraplyet - i Sydsverige väntas ostabilt väder den kommande veckan. Värst väntas vädret bli till helgen, då det ska bli både regn och blåst.

– Under andra halvan av onsdagen kommer ett lågtryck krypa upp mot Sydsverige, då kan man vänta sig ett blött väder, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Från och med onsdagskvällen, alternativt natten mot torsdag, kommer regnvädret att dra in. Därefter fortsätter regnet att falla ner över de södra delarna av Sverige. Det dåliga vädret förväntas hålla i sig åtminstone till början av nästa vecka, därefter kan det eventuellt spricka upp.

Se upp för blixtar.Foto: Shutterstock

– Det är svårt att prata om solchanserna nästa vecka redan nu, även om möjligheterna för sol ser mer lovande ut då, säger han.

Större solchans vid kusten

Fördelningen av regnskurar tros täcka hela Sydsverige utan några direkta undantag. Om man ändå vill trotsa vädret rekommenderar meteorologerna att man beger sig mot kusten.

– På kusten är det generellt alltid större chans för solen att dyka upp, under sommarhalvåret. Men utöver det ser det ganska grått ut.

Kallare än genomsnittet

Temperaturerna kommer att ligga runt 15 grader fram till tidigast måndag nästa vecka. Dessutom väntas friska vindar som kan påverka känslan av kyligt väder.

– Det är normalt med 15 grader så här års, även om det faktiskt är kallare än genomsnittet, säger han.

På sina ställen kan man träffa på lite högre temperaturer, även om Daniel Fredriksson inte tycker att man ska hoppas på för mycket.

– Har man tur kan temperaturen stiga mot 18-19 grader om det skulle bli uppehåll och sol. Att se solen i helgen bör man däremot inte hoppas på, gör man det har man bra flyt. Jag skulle säga att regnkläder är det bästa plagget att ha på sig, under de kommande dagarna. Fäll upp paraplyet, det är mitt tips till boende i Sydsverige.

 

Vädret i Sydsverige en vecka framåt

Malmö

Temperaturerna i Malmö förväntas ligga mellan 13-19 grader. Kallast ser det ut att bli på tisdagsnatten nästa vecka, varmast blir det enligt prognosen på fredag efter lunch. På torsdag kväll väntas ett regn- och åskoväder.

 

Helsingborg

Maxtemperaturen ligger under flera kommande dagar på 16 grader i Helsingborg. Från och med natten till torsdag ser det ut att bli regn varje dag tills nästa tisdag. Störst risk för stora mängder regn väntas på fredagen.

 

Kristianstad

Mest regn förväntas komma på torsdagsmorgonen, sedan fortsätter det ostadiga vädret till efter helgen. Natten mot onsdag förväntas bli kylig, endast 11 grader spås termometern visa då.

 

Halmstad

Halmstads risk för regn är eventuellt lite mindre än för många andra orter i Sydsverige. Chans för sol finns till och med på söndagens eftermiddag. Den högsta temperaturen ser ut att hamna på 20 grader på både onsdags- och torsdagseftermiddagen.

 

Växjö

Förutom skurar på torsdagen ser vädret relativt stabilt ut för Växjöborna. Risk för regn finns hela veckan, men det verkar även finnas chans för sol. Onsdagen ser ut att bjuda på sol och ganska lugna vindar.

 

Kalmar

Torsdagen ser ut att bjuda på ett riktigt regnoväder i Kalmar, med en maxtemperatur på 15 grader. Först på måndagen kan solen komma att kika fram bakom molnen.

 

Karlskrona

Boende i Karlskrona kan vänta sig åskväder natten mot fredag och under fredagsförmiddagen. Det väntas regna, med eventuella uppehåll här och var, varje dag till och med måndag.