Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Mördade paret hade miljoner

Polisen utreder dubbelmordet i Arlöv - kan finnas ekonomiskt motiv
Mördaren – eller mördarna – sökte igenom parets lägenhet i Arlöv och nu utreds ett möjligt rånmordsmotiv, enligt Kvällspostens uppgifterFoto: Fanny Berg
Paret hittades döda i söndags i förra veckan.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det mördade paret i Arlöv uppges ha varit goda för miljoner. 

Så sent som förra året gjorde de en miljonvinst på sin förra bostad.

Enligt uppgifter till Efterlyst hade de miljoner i aktier och obligationer. 

Det var i söndags i förra veckan som det äldre paret hittades döda mellan två hemtjänstbesök. Polisen misstänker att paret bragts om livet mellan klockan 10.40 och 14.00.

Enligt uppgifter till Kvällsposten satt maken död i sin rullstol och kvinnan låg under ett täcke. Det ska även ha funnits blodspår i bostaden. 

Ingen har gripits misstänkt för dubbelmordet och än så länge har polisen inget glasklart motiv. Men en av teorierna som utreds är att det rör sig om ett rånmordsscenario. 

Goda för miljoner

Enligt uppgifter till Kvällsposten hade mördaren – eller mördarna – sökt igenom lägenheten. Garderober och lådor stod öppna. 

– Vi jobbar efter olika teorier och vi har inte låst oss vid något ännu. Vi jobbar med olika spår och tänker oss olika scenarion. Men vi är inte redo att gå ut och prata offentligt om hur vi resonerar, har Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson, tidigare sagt.

Paret hade bott i lägenheten i cirka ett år, efter att de förra året sålt sin förra bostad och gjort ett miljonklipp. 

Enligt Efterlyst – som sändes på torsdagskvällen – hade paret levt ett ”sparsamt liv”. De hade aktier och obligationer värda miljoner kronor. 

Polisen har inte velat kommentera om de tror att mördarna har ett ekonomiskt motiv.

Mystiska samtal

De grannar som Kvällsposten pratat med reagerade inte på något särskilt söndagen när paret mördades. Inga högre ljud ska ha hörts från bostaden.

Å andra sidan berättar samma grannar att byggnaden är ”tyst”. 

I torsdagens program berättade Efterlyst att ska hustrun ha fått flera mystiska samtal den senaste tiden, som handlat om paret förvarat något värdefull i sitt hem. 

– Det är mycket möjligt att det är så, det är ingenting som vi berättar utåt, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford i Efterlyst.