Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Mannen sköts med 22 skott

En man har blivit skjuten på Docentgatan i Malmö. Ett stort polispådrag arbetar i området.
Foto: Mikael Nilsson
Polisen satte in sju–åta enheter och inledde snabbt dörrknackning i omådet.
Foto: Fritz Schibli
Polishund sökte spår kring platsen för mordet på Docentgatan.
Foto: Fritz Schibli
Minst ett vittne såg en ensam man springa från platsen i riktning mot Hermodsdalsskolan. Han hade inget fordon att fly i.
Foto: Fritz Schibli
Teknikerna säkrar spår efter dödskjutningen i Malmö på tisdagskvällen. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för medhjälp till mord.
Foto: JOHAN NILSSON / TT
Polisens tekniker säkrar spår efter skottlossningen på Docentgatan. Vapnet har dock ännu ej återfunnits
Foto: JOHAN NILSSON / TT
En av de förlupna kulorna gick igenom en inglasad balkong. En familj satt och åt middag i lägenheten.
Foto: JOHAN NILSSON / TT
1 / 9

En ung man i 20-årsåldern blev under måndagskvällen skjuten på Docentgatan i Malmö. Han  avled senare under kvällen på sjukhus. 

På onsdagen greps och anhölls en person misstänkt för medhjälp till mord. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten blev mannen skjuten med 22 skott och polisen ser händelsen som en ren avrättning. 

Flera boende i området ringde till polisen i stort sett samtidigt och berättade att de hade hört skottlossning.

– När polis kom till platsen hittades en mansperson liggande utomhus. Han hade blivit skjuten och föreföll allvarligt skadad, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Kollegernas uppfattning var att han var vid liv när han lastades i ambulansen men mer än så vet vi inte än. Vi har sju–åtta enheter på ärendet just nu.

Mannen har avlidit

Strax före klockan 22 kom beskedet att den skjutne mannen hade avlidit. Enligt polisen hade hans anhöriga då ännu inte underrättats. Polispersonal var på väg för att söka dem.

Strax före midnatt meddelade polisen att de anhöriga hade underrättats och att offret därmed hade identifierats som en man i 20-årsåldern som inte var folkbokförd i Malmö.

Det finns vittnen som både har hört skotten och gjort iakttagelser som kan hjälpa polisen.

– Jag hörde många skott, minst fem eller sex. Man hörde direkt att det inte handlade om fyrverkeripjäser. Det lät helt annorlunda, säger en granne alldeles intill mordplatsen.

– Jag tittade ut och såg en man ligga på marken. Han blödde både från huvudet och från nedre delen av överkroppen. Jag pratade med polisen i telefon och erbjöd mig att gå ut och kolla om han hade puls – det hade han inte.

Mördaren sprang därifrån

En annan person berättar för Kvällsposten att den förmodade gärningsmannen sprang sin väg från platsen efter dådet.

– Det var en man som hade en mössa. Han sprang bort härifrån mot skolan till fots, utan någon bil eller moped eller så, säger vittnet.

Polisen har spärrat av platsen och inlett förundersökningsåtgärder. Kriminaltekniker har beställts ut till platsen. Polisen har även personal på sjukhuset för att hantera utredningsarbetet där.

Senare under natten greps en person misstänkt för medhjälp till mord. Han anhölls senare. Mannen, som är i 20-årsåldern, befann sig ett par hundra meter från mordplatsen när han greps och uppträdde på ett sätt som gjorde att polisen fattade misstankar. Han är skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

- Men vi har hittills ej sett någon koppling mellan offret och den anhållne, säger JB Cederholm, kriminalkommissarie.

Det är ännu oklart om det rör sig om en eller flera skyttar. Vapnet har inte hittats däremot har polisen säkrat flera hylsor på platsen. Polisen vill dock inte bekräfta Kvällspostens uppgifter om att 22 skott skulle ha avlossats.

Det misstänkta mordet på Docentgatan är en av fyra skottlossningar i Malmö under tisdagsdygnet

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!