Upp till 27 grader – så länge stannar värmen

Väderprognosen ser ut som rena önsketänkandet inför sommarlovet. Det är sol och värme så långt ögat når – med ett litet avbrott över kommande helg.

– Varmast blir det på onsdag-torsdag i nästa vecka med uppemot 26–27 grader, säger meteorologen Josefine Bergstedt på vädertjänsten Storm.

Vi verkar få behålla de senaste dagarnas fina sommarväder så långt fram i tiden som meteorologen kan se med någorlunda säkerhet – vilket är fram till torsdag i nästa vecka.

”Varmast blir det i nästa vecka”, lovar meteorologen Josefine Bergstedt på vädertjänsten Storm.
Foto: Privat
Både slutet på den här veckan och inledningen av nästa präglas av sol och värme.
Foto: CHRISTER WAHLGREN

Efter den tidpunkten är det i stort sett fifty-fifty hur det ska bli.

Men både slutet på den här veckan och inledningen av nästa präglas av sol och värme. Undantaget är kommande lördag då det blir svalare – men i vart fall inget regn.

Övervägande klart och soligt

– Onsdagen blir övervägande klar och solig i södra Sverige med 20–24 grader varmt, säger Josefine Bergstedt.

– Torsdagsvädret är det samma, det kanske till och med blir 25 grader varmt. På fredag får vi något mer moln och något lägre temperatur, men ändå 20–23 grader.

Tyvärr ser kommande helg ut att bli lite svalare – men absolut inte dålig. Det blir övervägande soligt, men vi får in lite kallare luft över området.

– På lördag blir det klassiskt svenskt sommarväder. Soligt med stackmoln och 16–17, kanske 18 grader varmt, säger Josefine Bergstedt.

Värmen kommer tillbaka

– På söndag får vi växlande molnighet och återigen 22-23 grader. Men värmen kommer tillbaka på måndag.

Nästa vecka får Sydsverige fint sommarväder. Det blir varmt och övervägande soligt – och det finns inget regn i sikte.

– Varmast blir det på onsdag-torsdag i nästa vecka då vi kan få uppemot 26–27 grader, säger Josefine Bergstedt.

Osäkert till midsommar

Hon understryker att alla temperaturuppgifter gäller en bit in i landet. Vid kusterna är sommartemperaturen genomgående några grader lägre.

Inför midsommaren har vädertjänsten Storm långtidsprognoser med sannolikhetskalkyler som ger 35 procents risk för regn och 25 procents chans för sol och värme.

Danska vädertjänsten DMI har en ”månadsprognos” för juni som spår en tendens till mer varierande väder under midsommarveckan.

Temperaturerna väntas bli normala eller något över normala, medan nederbördsmängderna skattas till de normala eller något under normala.

TV: Operachefen tar paus – efter anklagelserna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!