Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdom spottade på bibliotekspersonal

Ett ungdomsgäng härjade inne på ett bibliotek i Hässleholm under torsdagseftermiddagen.

Personalen känner sig hotade och polisen kallade dit.

Vid 16.56 på onsdagseftermiddagen larmades polisen till ett bibliotek på Vattugatan i Hässleholm.

En samling ungdomar hade då kommit in och varit högljudda. Enligt inledande uppgifter från polisen rörde det sig om ett gäng som uppträdde aggressivt. Men enligt  bibliotekschef Anette Mjöberg rörde det sig om en ungdom i gruppen. 

– Det som hände var att en ur min personal fick höra att studenterna blev störda av ungdomarna där uppe. Det satt två olika grupper och hon sa till dem att de skulle dämpa sig eller lämna biblioteket, säger hon till P4 Kronoberg.

– En person fattade då humör och gick fram till henne och spottade kärnor på henne. Hans kamrater tyckte inte om det och rusade upp och tog tag i honom och drog ut honom. 

På vägen ut ska mannen ha sparkat till en stådator. Om det var avsiktligt eller inte är okänt. 

Har inte hittat någon misstänkt

Polisen vet fortfarande inte vad som föranledde ungdomarnas beteende men personalen kände sig hotade och tryckte på överfallslarmet. Vaktbolaget kontaktade polisen.

– Vi skickade flera patruller till platsen, de körde runt i området för att kolla om man kunde hitta någon misstänkt, säger Rickard Lundqvist, Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Någon misstänkt har de dock inte hittat – ungdomarna hade lämnat platsen när polisen kom fram. 

Polisen har upprättat en anmälan om ofredande.