Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomsgäng gick bärsärkagång på tåg

Ett ungdomsgäng började vandalisera inredningen på ett regionaltåg i Danmark – mitt framför chockade medpassagerare.

Passagerna fick sedan sitta inlåsta med gärningsmännen tills polisen anlände, skriver Ekstrabladet.

På onsdagskvällen var ett passagerartåg på väg från Köpenhamns centralstation mot Roskilde station när ett gäng ungdomar började vandalisera tåget, rapporterar Ekstrablaldet.

Mitt framför de andra passagerarna började fyra till åtta gärningsmän förstöra tågets inredning. Bland annat krossade ungdomarna toaletter, tog sönder material ombord och tömde ut en pulverbrandsläckare.

Låstes in med gärningsmännen

Tågresan fick stoppas och tåget stanna vid Høje Taastrup station, där dörrarna låstes för att vänta in polis. 

Det blev en obehaglig upplevelse för passagerarna att sitta inlåsta i flera minuter med förövarna, samtidigt som skadegörelsen fortsatte. Enligt Ekstrabladet uppger ett ögonvittne att ”flera passagerare kände sig otrygga i situationen” och att ”stämningen var obehaglig och tryckt”.

Efter cirka en kvart kom åtta poliser till platsen och de misstänkta gärningsmännen greps.

Runt 70 passagerare fick sedan lämna tåget, som inte kunde köra vidare efter händelsen, enligt en presstalesperson vid DSB. Orsaken uppges vara att tåget behövde köra till Köpenhamn för att saneras.

DSB meddelar att ärendet nu är överlämnat till polisen.