Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ungdomar förstörde interiören på Aq-va-kul

Foto: Ulf Ryd

Ungdomarna förstörde möbler och delar av interiören på Aq-va-kul i Malmö. Nu är delar av badet stängt till och med den 12 juli.

– Det är otroligt tråkigt att en grupp människor ställer till det för alla våra badgäster, skriver badet på sin hemsida.

På söndagen betedde sig en grupp badgäster stökigt på Aq-va-kul i Malmö. Förutom att ha förstört delar av inredningen kastade de saker i vattnet. Bland annat gick en taklampa sönder så att glas hamnade i vattnet, skriver Sydsvenskan.

Stöket ska ha pågått under lördagen och söndagen. På söndagen kallades vaktbolag och polis in för att kasta ut dem som bråkade – två gånger, skriver tidningen.

Nu är Äventyrsbadet och bassängen utomhus stängda för reparations- och återställningsarbeten fram till den 12 juli.

Däremot påverkas inte föreningsverksamheten så som simskoleundervisning, eftersom den hålls i undervisningsbassängen – i en annan del av badet. Dam- och herrturken har också öppet som vanligt.

– Nu fokuserar vi på att så snabbt som möjligt återställa Äventyrsbadet så att vi kan öppna upp för allmänheten igen, skriver badet på hemsidan.