Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unga bedragare säljer falska majblommor

Årets Majblomma, som alltså inte börjat säljas än.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Se upp om du erbjuds att köpa majblommor i dagarna.

I Malmö misstänks ungdomar sälja blomman som var aktuell för två år sedan, skriver Sydsvenskan.

Det är 2017 års majblomma som nu misstänks vara ute till försäljning på Malmös gator. Enligt uppgift till Sydsvenskan har en grupp med ungdomar skickat fram ännu yngre barn för att sälja majblommor och sedan tagit hand om pengarna själva.

Det är bara ett problem: årets blomma är inte till salu förrän den 11 april.

Inget jätteproblem för majblomman

Organisationen Majblomman har fått samtal om de falska majblommorna.

– Vi fick höra under gårdagen att det sålts gamla majblommor. De ska ha varit röda med små prickar på, och det är de som såldes för två år sedan. Årets blomma har inte börjat säljas än, säger Liv Landell Major, pressekreterare och kommunikatör på Majblomman till Sydsvenskan.

Enligt henne är falska majblommor inget stort problem men hon understryker att man naturligtvis inte får sälja gamla majblommor.

Den som vill vara säker på att det är den äkta varan och årets modell som säljs kan kika efter ett par saker: Säljarna har gröna väskor och en prislista där det tydligt framgår att det är årets majblomma.

Uppmaningen: Skänk pengarna till Majblomman i efterhand

I år är den grön och vit.

Majblomman uppmanar de som säljer 2017 års blomma att skänka pengarna till Majblomman i efterhand.

– Pengarna går till barn i utsatthet, och de pengar som samlas in i Malmö går till barn i Malmö. Det vore jättebra om de som gjort det här vill ge det till Majblomman trots allt, säger Liv Landell Major till tidningen.