Nu har tonåringen dömts till fängelse för våldtäkt. Foto: TOMAS LEPRINCENu har tonåringen dömts till fängelse för våldtäkt. Foto: TOMAS LEPRINCE
Nu har tonåringen dömts till fängelse för våldtäkt.  Foto: TOMAS LEPRINCE

Ung man våldtog pojke – får en månads fängelse

Publicerad

Mannen våldtog pojken och sa att han skulle döda honom om han talade med polisen.

Nu döms mannen, som är i övre tonåren, till en månads fängelse.

Han nekar till brottet.

På fredagen dömdes en vuxen man i övre tonåren för våldtäkt. På grund av hans ålder blir straffet skyddstillsyn och en månads fängelse. Mannen har nekat till anklagelserna. 

Händelsen inträffade under vintern 2015. Pojken och mannen tittade på en fotbollsmatch på tv tillsammans när mannen föreslog att de skulle ha sex. 

Pojken sa nej flera gånger, men mannen sa åt pojken att vara tyst och tvingade med våld till sig sexuella handlingar. 

Dödshotade pojken

Efter våldtäkten sa mannen att han skulle döda pojken om han talade med polisen. Pojken berättar att han mått dåligt och varit deprimerad och rädd efter händelsen. 

Nu dömer Malmö tingsrätt mannen för våldtäkt, mot sitt nekande.

På pojkens kropp hittades sperma från mannen och fyndet väger tungt i bevisningen mot mannen. Mannens förklaring till att hans sperma hittats på pojken framstår som långsökt och osannolik, skriver rätten. 

Mannen döms även för övergrepp i rättsak för att ha dödshotat pojken. 

115 000 kronor i skadestånd

Pojken var vid tillfället för våldtäkten under 15 år, men tingsrätten skriver att mannen inte hade anledning att tro att pojken var under 15 år. Mannen ska betala ett skadestånd på 115 000 kronor till pojken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag