Ung man knivskuren och rånad av grupp

Publicerad

Två unga män blev brutalt rånade av en grupp på fem personer i centrala Malmö.

En av männen blev skuren i benet och fick föras till sjukhus av polisen.

– Det är fem personer som dyker upp tillsammans, två av dem utför rånet, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.

Natten till torsdagen vid 3-tiden blev två män, 23 och 31 år gamla stoppade av en grupp på fem personer på Regementsgatan i centrala Malmö.

– Det är fem personer men det är två män som är aktiva och utför rånet, sedan är det tre som är passiva, säger Stephan Söderholm.

Genom dödshot och våld rånas de två unga männen på klockor, plånböcker och en cykel.

31-åring blev knivskuren

Den 31-åriga mannen blir under rånet sparkad och slagen, dessutom blir han skuren i låret . Även den 23-åriga mannen blir knivhotad rånarna håller även fast honom runt nacken.

Polisen kör den knivskurne mannen till sjukhus för omplåstring och tillsyn.

– Det är relativt ytliga skador han fick bedömer jag, säger Stephan Söderholm.

Enligt polisen har man för närvarande alldeles för vaga signalement för att man ska vilja gå ut med dem. Ingen är gripen eller misstänkt i ärendet.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag