Mannen bjöd på kaffe, då misstänks den yngre kvinnan ha drogat honom genom att spetsa det med lugnande medel. Foto: PolisenMannen bjöd på kaffe, då misstänks den yngre kvinnan ha drogat honom genom att spetsa det med lugnande medel. Foto: Polisen
Mannen bjöd på kaffe, då misstänks den yngre kvinnan ha drogat honom genom att spetsa det med lugnande medel. Foto: Polisen
Här syns kvinna lämna fastigheten där mannen bodde. Foto: Polisens förundersökningHär syns kvinna lämna fastigheten där mannen bodde. Foto: Polisens förundersökning
Här syns kvinna lämna fastigheten där mannen bodde. Foto: Polisens förundersökning

Ung kvinna drogade och rånade äldre man

Publicerad
Uppdaterad

Den yngre kvinnan tjatade sig in hos 85-åringen som körde elmoped.

Dagen efter hittades han naken och utslagen på golvet i sin lägenhet.

Nu åtalas en 27-årig kvinna som misstänks ha sövt honom med lugnande medel i kaffet och sedan stulit hans saker.

Paret träffades i början av oktober i anslutning till Rosengårds centrum. Ett vittne har beskrivit för polisen hur han såg mannen och den yngre kvinnan prata med varandra. 

I förhör har 85-åringen själv berättat hur den yngre kvinnan frågade honom om pengar.

– Jag hade inga men bjöd hem henne på kaffe och konjak, säger han.

Efter att ha druckit kaffe blev det svart för 85-åringen, han minns inte vad som hände, men ett dygn senare hittades han naken på golvet av sitt barnbarn. Fullständigt utslagen befarades han ha drabbats av en stroke.

Hittade spår av lugnande i blodet

Men testerna på sjukhuset visade inga spår av någon sjukdom, däremot upptäcktes halter av det lugnande medlet bensodiazepiner. Eftersom det inte ingick i hans ordinarie mediciner väcktes misstankar om att någon drogat honom med berått mod och när släkten senare gick igenom hans bostad upptäckte man att en större mängd kontanter och ett par smycken saknades.

Mannen berättade då om den unga kvinnan han nyligen träffat och gav ett signalement. En polis som tog emot anmälan reagerade på mannens namn och drog sig till minnes att en kvinna nyligen gripits för ett annat brott, ett bilinbrott. När hon greps hade hon en plånbok med den äldre mannens ID-handlingar och på så vis knöts hon till rånet av 85-åringen.

I förhör har hon erkänt att hon varit hemma hos mannen och druckit kaffe, men hon nekar till att ha drogat honom och sedan stulit hans plånbok och smycken. 

Åtalas för rån och stöld

I stället säger hon att mannen erbjöd henne några hundra kronor plus ett armband i guld och att han ville att de skulle ha sex. Det nekade hon, säger hon, och gick därifrån.

Hon har ingen aning om hur han fick i sig det lugnande medlet.

Nu åtalas hon vid Malmö tingsrätt misstänkt för rån, ett inbrott i en bil samt tre försök till stöld i tre bilar.

Kvinnan är sedan tidigare känd i brottsliga sammanhang.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag