Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ung kvinna drogade och rånade äldre man

Mannen bjöd på kaffe, då misstänks den yngre kvinnan ha drogat honom genom att spetsa det med lugnande medel. Foto: Polisen
Här syns kvinna lämna fastigheten där mannen bodde. Foto: Polisens förundersökning

Den yngre kvinnan tjatade sig in hos 85-åringen som körde elmoped.

Dagen efter hittades han naken och utslagen på golvet i sin lägenhet.

Nu åtalas en 27-årig kvinna som misstänks ha sövt honom med lugnande medel i kaffet och sedan stulit hans saker.

Paret träffades i början av oktober i anslutning till Rosengårds centrum. Ett vittne har beskrivit för polisen hur han såg mannen och den yngre kvinnan prata med varandra. 

I förhör har 85-åringen själv berättat hur den yngre kvinnan frågade honom om pengar.

– Jag hade inga men bjöd hem henne på kaffe och konjak, säger han.

Efter att ha druckit kaffe blev det svart för 85-åringen, han minns inte vad som hände, men ett dygn senare hittades han naken på golvet av sitt barnbarn. Fullständigt utslagen befarades han ha drabbats av en stroke.

Hittade spår av lugnande i blodet

Men testerna på sjukhuset visade inga spår av någon sjukdom, däremot upptäcktes halter av det lugnande medlet bensodiazepiner. Eftersom det inte ingick i hans ordinarie mediciner väcktes misstankar om att någon drogat honom med berått mod och när släkten senare gick igenom hans bostad upptäckte man att en större mängd kontanter och ett par smycken saknades.

Mannen berättade då om den unga kvinnan han nyligen träffat och gav ett signalement. En polis som tog emot anmälan reagerade på mannens namn och drog sig till minnes att en kvinna nyligen gripits för ett annat brott, ett bilinbrott. När hon greps hade hon en plånbok med den äldre mannens ID-handlingar och på så vis knöts hon till rånet av 85-åringen.

I förhör har hon erkänt att hon varit hemma hos mannen och druckit kaffe, men hon nekar till att ha drogat honom och sedan stulit hans plånbok och smycken. 

Åtalas för rån och stöld

I stället säger hon att mannen erbjöd henne några hundra kronor plus ett armband i guld och att han ville att de skulle ha sex. Det nekade hon, säger hon, och gick därifrån.

Hon har ingen aning om hur han fick i sig det lugnande medlet.

Nu åtalas hon vid Malmö tingsrätt misstänkt för rån, ett inbrott i en bil samt tre försök till stöld i tre bilar.

Kvinnan är sedan tidigare känd i brottsliga sammanhang.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!