Ung kvinna avliden efter trädkrock

Publicerad

En ung kvinna har avlidit efter en bilolycka utanför Laholm i går kväll. 

Larmet kom klockan 20.23 på söndagen om att en bilolycka inträffat på länsväg 580 i Knäred i Laholms kommun. 

En bil hade av okänd anledning kört av vägen och in i ett träd. I bilen fanns två personer. Passageraren, en 19-årig kvinna, avled av sina skador.  Bilens förare,  en 19-årig man, fördes till sjukhus med lindriga skador, rapporterar lokala medier.

Misstänks för vållande till annans död

Mannen är misstänkt för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, skriver Hallandsposten. Polisen tror att mannen kört för fort och sladdat av vägen.

– Anledningen till detta är att man av oaktsamhet orsakat annans död. Man har kört fortare än vad man behärskar, säger Jan Jönsson vid polisen i Laholm till tidningen.

Kvinnans anhöriga är underättade.

TT-Expressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag