Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung flicka skadade foten av glaskross på lekplats

Polisen har fått in ett 15-tal anmälningar om glaskross på olika lekplatser i Malmö.
Foto: CSABA BENE PERLENBERG / GT/KVP
Polisens presstalesperson Nils Norling.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En treårig flicka skadade sig på temalekplatsen i Beijers park när hon trampade på glas, skriver Skånska Dagbladet

Sedan årsskiftet har polisen uppmärksammats om ett 15-tal händelser, med glaskross på lekplatser.

– Den som har anmält det här tycker att det är tydligt att glaset är placerat på ett farligt sätt för att man ska skada sig på det, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling, till tidningen. 

Den treåriga flickan lekte vid den populära temalekplatsen i Beijers Park kring klockan 18 i fredags när hon trampade på den krossade glasflaskan.

– Någon eller några har under en längre tid systematiskt försökt skada barn på det här sättet, och jag undrar om man känner sig nöjd och stolt nu när man lyckats, säger Nils Norling, till Skånska Dagbladet.

Sedan årsskiftet har Malmöpolisen tagit emot runt 15 anmälningar om glaskross i kommunens olika lekplatser. Bland annat i Sagolekplatsen i närheten av Stadsbiblioteket och vid en lekplats i Slottsparken.

”Jättesvårt att utreda” 

Skånska Dagbladet skriver att flickan i Beijers Park drabbades av skador i foten – men behövde inte uppsöka läkarvård. Händelsen är rubricerad som vållande till kroppsskada.

Det pågår däremot inget aktivt utredningsarbete eftersom det inte finns något för polisen att gå på i nuläget.

– Det är jättesvårt att utreda den här typen av brott, för det finns ingenting att säkra efteråt. Det är mer eller mindre omöjligt att genomföra någon regelrätt teknisk undersökning. Det här glaset kan ha legat ett dygn eller två och det kan ha regnat och så vidare. Det är det som gör att vi inte kan arbeta aktivt med det, utan vi behöver mer information, säger Nils Norling till Skånska Dagbladet.

Lekplatsen i Beijers park är vanligtvis välbesökt, inte minst eftersom det är där som TV-programmet Sommarlov spelas in sedan 2018. 

Nils Norling berättar att Malmöpolisen har tät kontakt med kommunen, som nyligen införde nya rutiner kring lekplatserna, med dagliga kontroller varje morgon. 

Se fler nyheter från Sydsverige

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!