Ung flicka knivrånad – tvingades ta av kläder

Publicerad
Uppdaterad

Minst tre män jagades efter ett knivrån i Malmö på onsdagskvällen.

Offret är en flicka, under 15 år, som har fått lämna i från sig sin jacka till rånarna.

– Just jackor är ju särskilt vanligt nu under vinterhalvåret vid rån men det är ovanligt att kvinnor och flickor blir rånade, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Rånet mot flickan skedde strax före klockan 20 på Axel Danielssons väg i Malmö, vid 20-tiden fick polisen information om händelsen.

– Det har skett utomhus i anslutning till en gång-cykelväg i Almvik, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral i Malmö.

Omständigheterna är ännu inte helt utredda men enligt de inledande uppgifterna ska flickan ha konfronterats av tre okända män när hon gått utomhus på en offentlig plats.

– De ska vara vuxna och varit beväpnade med kniv.

Männen, som bedöms som unga vuxna, tvingade till sig flickans jacka och i den fanns även hennes nycklar. Utöver jackan ska inget ha tagits.

– En flicka i samma ålder är uppsatt som vittne, det är oklart om det är någon som sett något på avstånd eller om hon hade någon kompis där säger Nils Norling.

Finns signalement

Polisen har fått signalementuppgifter men vill inte släppa dem till media. Uppgifterna gavs dock till alla patruller i området under onsdagskvällen. Men polisens jakt efter gärningsmännen gav inget resultat – ingen är gripen.

– När polisen först fick in ärendet var det en kvart gammalt. Ingen är gripen. En patrull har varit hemma hos flickan och hennes föräldrar för att få höra mer om vad som hänt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Flickan ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Ytterligare fall

Malmöpolisen jobbade under onsdagskvällen med ytterligare en händelse riktad mot en ung person. Uppgifterna är knapphändiga med hänsyn till sekretess men det ska röra sig om ett rånförsök riktat mot en ung person.

 

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag