Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung flicka knivrånad – tvingades ta av kläder

Minst tre män jagades efter ett knivrån i Malmö på onsdagskvällen.

Offret är en flicka, under 15 år, som har fått lämna i från sig sin jacka till rånarna.

– Just jackor är ju särskilt vanligt nu under vinterhalvåret vid rån men det är ovanligt att kvinnor och flickor blir rånade, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.

Rånet mot flickan skedde strax före klockan 20 på Axel Danielssons väg i Malmö, vid 20-tiden fick polisen information om händelsen.

– Det har skett utomhus i anslutning till en gång-cykelväg i Almvik, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral i Malmö.

Omständigheterna är ännu inte helt utredda men enligt de inledande uppgifterna ska flickan ha konfronterats av tre okända män när hon gått utomhus på en offentlig plats.

– De ska vara vuxna och varit beväpnade med kniv.

Männen, som bedöms som unga vuxna, tvingade till sig flickans jacka och i den fanns även hennes nycklar. Utöver jackan ska inget ha tagits.

– En flicka i samma ålder är uppsatt som vittne, det är oklart om det är någon som sett något på avstånd eller om hon hade någon kompis där säger Nils Norling.

Finns signalement

Polisen har fått signalementuppgifter men vill inte släppa dem till media. Uppgifterna gavs dock till alla patruller i området under onsdagskvällen. Men polisens jakt efter gärningsmännen gav inget resultat – ingen är gripen.

– När polisen först fick in ärendet var det en kvart gammalt. Ingen är gripen. En patrull har varit hemma hos flickan och hennes föräldrar för att få höra mer om vad som hänt, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Flickan ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Ytterligare fall

Malmöpolisen jobbade under onsdagskvällen med ytterligare en händelse riktad mot en ung person. Uppgifterna är knapphändiga med hänsyn till sekretess men det ska röra sig om ett rånförsök riktat mot en ung person.