Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulrikas ring dök upp – på Kanarieöarna

Ulrika Knutsdotters borttappade vigselring hittades i sanden på Kanarieöarna. Nu är den på väg hem till Svedala.Foto: Privat
Foto: Privat

Ulrika Knutsdotter från Svedala tappade sin vigselring i sanden under semestern. Trots idogt letande var den försvunnen för alltid - trodde hon.

Men under tisdagskvällen ringde telefonen: en brittisk familj hade hittat ringen, och hittat Ulrika genom en efterlysning på Facebook.

– Jag har lite svårt för att fatta det.

Nu är ringen på väg i en postförsändelse från Kanarieöarna.

Det var i början av januari som Ulrika var på semester med familjen på Grand Canaria. Under en strandtur skulle hon smörja in sin son med solkräm och hon tog därför av sig vigselringen och la den på en handduk vid sin sida.

– Jag tänkte att den är väl trygg där. Men sen när jag skulle ta på den igen så var den borta. 

Familjen letade och letade - men utan resultat.

– Jag kände mig sorgsen och min man reagerade ännu kraftigare än jag. Han tyckte det var jättetråkigt. Vi letade en god stund och min man gick ner till stranden senare och letade igen. Men det var helt hopplöst.

Hittades av barn

Där kunde historien vara slut. Men icke. Några veckor senare lekte en brittisk familj på samma strand när några av barnen hittade något som glimrade i den svarta lavasanden. Mamman i familjen fattade att någon nog saknade ringen man hittat.

– Istället för att lämna in den till polisen gjorde hon en liten egen undersökning, och det lyckades ju väl.

Den brittiska kvinnan såg de ingraverade namnen på ringen, Ulrika och Andreas, och misstänkte att ringens ägare stod att finna i norra Europa. Ett inlägg på Facebook från kvinnan om den upphittade ringen nådde ända till Svedala. Och inlägget omskrevs i Aftonbladet.

– Det var min mans kusin som ringde mig, en vän till henne hade läst om det och kände igen namnen.

Ska skicka present

Efter att ha bevisat att det är hennes ring genom att ange det vigseldatum som står ingraverat på bröllopsminnet väntar nu Ulrika på att få ringen åter via post.

– Det är svårt att ta in, det är både helt magiskt och helt galet att den kan hitta tillbaka igen. Det är godheten och kärleken som segrar.

För den ringhittande familjen från England väntar ett stort tack.

– Jag ska försöka hitta på någon som jag kan skicka till barnen i familjen med lite roliga svenska saker. Som ett tack.

Ulrika Knutsdotter vill även tacka alla som delat inlägget och på andra sätt engagerat sig i saken. Hon tror att solskenshistorien behövs mitt i vardagen.

– Och att så många har engagerat sig visar hur stort behov vi har av de här historierna. Vi orkar inte engagera oss i allt tråkigt och negativt. Men i en sådan här sak orkar vi, och det finns absolut ingen eget vinstintresse i detta.