Ulrika, 28, ströps i sin säng

Publicerad
Uppdaterad
Ulrika Åkesson, 28, ströps i sin säng.
Åtta år senare är mordet fortfarande olöst och polisen är tillbaka på ruta ett.
Den senast misstänkte för mordet, en 46-årig man, visade sig vara ett
villospår.
- Han är i det närmaste avförd från utredningen, säger kriminalkommissarie
Fredrik Andersson vid länskriminalens cold case-grupp.
Ulrika Åkesson mördades efter att hon torsdagskvällen den 26 juli 2001 besökt
festivalen i Helsingborg tillsammans med en väninna.


46-åring till förhör

I januari förra året blev den 46-årige mannen ett hett namn för polisens cold
case-grupp.
Han togs in i höstas, delgavs misstanke för mord och släpptes efter att han
lämnat DNA-prov.
Den fortsatta utredningen mot honom har inte stärkt misstankarna.
Per Lindelöw
Per Lindelöw
Per-Ola Ohlsson
Per-Ola Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag