Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ulf Kristerssons besked till Malmöborna på Centralen

Ulf Kristersson menar att Malmö är en dubbel stad. Foto: Expressen/KVP
Moderaterna kampanjade under fredagsmorgonen. Foto: Expressen/KVP

Under fredagsmorgonen anlände Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, till Malmö.

Utanför Centralen mötte han Malmöborna och kampanjade inför det kommande valet. 

– Man brukar säga att Malmö är en dubbel stad, med fantastiska möjligheter men också med ganska stora problem, säger Ulf Kristersson. 

För att dra i gång sin valkampanj i Malmö mötte Moderaterna pendlare utanför Centralstationen i Malmö under fredagsmorgonen.

Ulf Kristersson, partiledare, var glad att vara i Malmö – som han själv har anknytning till.

– Jag gillar verkligen Malmö, jag har släktingar som är uppvuxna här och när jag var på besök för några veckor sen för att samtala med polisen så upptäckte jag att Rättscentrum ligger precis där min farmor bodde för många år sedan, berättar han.

Kristersson mötte pendlarna i Malmö. Foto: Expressen/KVP

Vill skärpa straffen för gängrelaterade brott

Anledningen till att Kristersson besökte Rättscentrum var på grund av de gängskjutningar som drabbat Malmö hårt under sommaren.

– Jag var här för några veckor sedan för att få en bild av polisen – vad det egentligen är som händer, och vad kan vi göra.

För att få bukt på gängkriminaliteten vill Moderaterna öka antalet poliser och skärpa straffen för brott som är gängrelaterade.

– Det kommer krävas mer poliser och hårdare lagstiftning för att komma åt detta, och vi har visat hur man gör det – hur vi får fler poliser i Sverige, och vilka straff vi borde skärpa så polisen får tillgång till de verktyg de behöver. Vi vill ha fördubblade straff för brott som är gängrelaterat.

Ulf Kristersson (M) passade på att ta sig ett smakprov på Malmös centralstation. Foto: Expressen/KVP

Tror på ett maktskifte i Malmö

Ulf Kristersson tror att det finns en stor chans för att alliansen kan göra ett maktskifte i Malmö, där Socialdemokraterna länge har haft makten.

– Vi har stort stöd i Malmö, det vet jag och jag vet också att det här kanske är första gången på ganska lång tid som vi har en rejäl chans att också byta makt och byta majoritet här i Malmö. Jag tycker att Sverige och Malmö förtjänar en ny regering.

Han påpekar även att det är stor skillnad mellan Stockholm och Malmö. 

– Det är viktigt att inse att Stockholm är en plats och att Malmö är en helt annan. Ibland är politiken otroligt fokuserad på storstäder, säger Ulf Kristersson. 

Enligt en undersökning som Novus gjorde på uppdrag från Sydsvenskan i maj backade Socialdemokraterna, och skillnaderna mellan blocken är små.

Om Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan sluta fred med Vänsterpartiet, som får de rödgröna tillsammans 45,6 procent. Moderaterna har tillsammans med Liberalerna 28,4 procent – men om de samarbetar med SD kommer de upp i 46 procent.

Missar Malmöfestivalen

På fredagen drar även Malmöfestivalen i gång, en tradition som hållits i staden sedan 1985. Men tyvärr missar Ulf Kristersson festligheterna.

– Jag är mycket för festivaler, och även Malmöfestivalen, men jag åker tyvärr hem i kväll. Det är lite synd, berättar han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!