Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Udda tomten till salu – med helt egen loppis

Mäklaren vittnar om extrem budgivning: Priserna har gått upp
Tidigare var det ett möbellager men de senaste 30 åren har parit Wiklund drivit loppis däri.
Paret har samlat på sig saker från många auktioner och dödsbon.
Loppisen har tre våningar.
Paret döpte loppisen efter möbellagret som tidigare låg däri.
Foto: Fastighetsbyrån

Kajsa och Lars Wiklund säljer sin fastighet och loppis i Hultsfred kommun efter 30 år. Detta har lockat många som vill ta över efter dem.

– Flera vill försöka köpa före visningen och jag har till och med folk från Tyskland som har hört av sig, säger mäklaren Magnus Eek.

När paret tog över fastigheten hade den stått tom sedan 1977 och hade tidigare varit ett möbellager. De förvandlade huset till en loppis som har blivit betydelsefull för bygden.

Namnet på loppisen har de har de tagit från det tidigare möbellagret ”Virserums Möbellager”.

– Det har skapat lite liv i bygden som annars är lugn och stilla. Under säsongen kommer turister från hela Sverige, Danmark och Tyskland, säger Kajsa Wiklund.

Nu när paret har kommit upp i åren känner de att det är dags att lämna över deras verksamhet till några andra som vill fortsätta driva loppisen.

Paret har tidigare berättat för Vimmerby tidning att det var ett tufft beslut att sälja. Därför hoppas de att de som tar över kommer lägga ner samma kärlek i verksamheten som de har gjort.

Flera års samlande

Lars var tidigare byggmästare och hade köpt den gamla fastigheten. Han drabbades av en stroke och efter det behövde han något att göra, för att inte vara sysslolös.

Då föddes idén om att paret skulle använda fastigheten till att bygga upp en loppis. Lars hade sedan tidigare varit intresserad av antikviteter och Kajsa hade bland annat sysslat med bokföring.

– Det blev många söndagar på auktion. Det är många vändor med släpkärror som använts för att det skulle fyllas upp, säger Kajsa.

Paret har även fyllt upp lagret genom att hämta saker från dödsbon och tagit emot saker som personer velat lämna ifrån sig i samband med att de flytt.

Det tog två år att fylla upp fastighetens tre våningar. Under den tiden hade människor hunnit bli väldigt intresserade av att besöka deras loppis.

– Ju mer vi har samlat på oss, desto mer kunder har vi fått. Människor har sett oss på auktioner och så har ryktet om loppisen spridit sig från mun till mun. Vi skaffade till slut en facebooksida där många skriver till oss.

Kajsa berättar att det är flera som har sagt till paret att det vore ledsamt om loppisen läggs ner. Flera besökare kommer dit flera gånger per år.

Intresse för det gamla

Det är många nyfikna potentiella köpare som har hört av sig till mäklaren Magnus Eek för visning. På visningsdagen kommer han träffa upp mot 20 familjer och par och flera har velat köpa fastigheten före själva visningen.

– Under mina 25 år som mäklare har jag aldrig tidigare sålt en loppis så det känns extra roligt, säger Magnus Eek.

Han tror att intresset för att köpa fastigheten med loppisen är extra stort eftersom köparen skulle få ta över hela verksamheten med inventarier och facebooksida.

– Det är unikt för den kommande köparen att få nyckeln i handen – sen är det bara till att köra.

FLER NYHETER: S-toppen i Malmö: ”Markerar stenhårt mot antisemitism”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!