Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tysklands egen Elvis sålde ut skolans aula

Körledaren Anders Fogelström och arrangören Martin Midander var nere och träffade Rio och hans sambo Stefanie Heier i Tyskland.Foto: Privat
Rio på scen. Den tyske Elviskopian har nyligen kommit tillbaka från två shower i Las Vegas, enligt Martin Midander.Foto: Stefanie Heier

Martin Midander i Sölvesborg satsade varenda krona han äger för att ordna en konsert med Rio, ”Tysklands egen Elvis” – och lyckades sälja ut lokalen.

– Det är fullsatt, konstaterar han nöjt.

Lokala musiker och kör backar upp artisten i en skolaula nästa lördag.

Martin Midander, 43, är för tillfället arbetslös och har inga ekonomiska resurser, inget eget företag. Men han har en äkta passion för Elvis Presley.

Eftersom idolen sedan länge är borta har Martin i stället fastnat för den tyske Elviskopian Rio – eller ”RIO – The Voice of Elvis”, som han kallar sig.

– Jag hittade honom på Youtube av en slump och sedan dess är jag helt såld på honom. Han röst är fruktansvärt lik originalet, har Martin berättat tidigare.

Martin har sett Rio på konsert i Tyskland, och träffat både honom och hans sambo Stefanie Heier.

Fick idén till en konsert

Det gav Martin idén att ordna en konsert med idolen hemma i Sölvesborg.

Han upptäckte snabbt att det skulle bli alldeles för dyrt att även engagera Rios kompband. I stället ska han backas upp av lokala musiker.

– Jag har mycket kontakter och det här är en liten håla där alla känner alla, säger Martin Midander.

– Nu har vi fem man – två på gitarr, en bas, trummor och piano. Dansbandsmusiker och hårdrockare. Och en kör med tre tjejer och en kille. Alla repar för fullt just nu.

Varenda biljett gick åt

Konserten hålls i Bokelundsskolans aula lördagen den 16 november och är alltså utsåld. Samtliga 264 biljetter har gått åt för 350 kronor styck.

Dessutom har Martin lyckats få sponsring på bland annat Rios hotellnätter – i Bromölla – och på tryckning av affischer inför eventet.

– Jag har även ett löfte om en förlustgaranti från Musik i Blekinge, säger han.

Rio kommer inte förrän kvällen före konserten och har förstås svårt att hinna repetera tillsammans med sina musiker och kören i Sölvesborg.

Skickat låtlista och ljudfil

– Han har skickat en låtlista och en ljudfil med ett 30-tal låtar, säger Martin Midander.

– Vi ska hinna med en gemensam repetition på lördag förmiddag också.

Arrangören tänker hinna med att bjuda Rio och hans sambo på middag också.

– Det blir hemma hos mina föräldrar. Själv har jag faktiskt inte råd. Det här har kostat allt jag har, säger Martin Midander.

– Detta tar all min tid. Men det är sådant här jag vill jobba med.