Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvillingflickorna har vaknat ur koma

De två fyraåriga tvillingsystrar som knivhöggs svårt att sin pappa, tv-profilen Graham Bishop, på Rigshospitalet i Köpenhamn har vaknat ur koma.Foto: Kenneth Meyer

De två fyraåriga tvillingsystrar som knivhöggs svårt att sin pappa, tv-profilen Graham Bishop, på Rigshospitalet i Köpenhamn har vaknat ur koma.

De vårdas fortfarande på sjukhus men båda uppges ha börjat prata igen, skriver Ekstrabladet.dk.

De båda tvillingflickorna skadades svårt när de knivhöggs i magen av sin pappa, tv-profilen Graham Bishop, 58, och svävade till en början mellan liv och död. Nu har de kommit en bra bit på bättringsvägen. Enligt Ekstrabladet.dk har de vaknat ur koma och börjat prata. Den ena flickan lider av en svår njursjukdom och det var därför familjen befann sig på Rigshospitalet den ödesdigra dagen. Trots att hon mår bättre och pratar lite grann så är hon fortfarande sängliggandes. Hennes syster, som fick svårast skador i knivattacken, både pratar och leker med sina leksaker. Fyraåringarna ligger dock fortfarande kvar på sjukhuset. Även flickornas mamma uppges må bättre.

Häktad för mordförsök

Det var för knappt två veckor sedan som Graham Bishop, 58, ska ha gått till attack mot sina fyraåriga tvillingdöttrar på Ronald McDonald's-huset på Rigshospitalet i Köpenhamn. Enligt Ekstrabladet ska det ha brustit för mannen när han fick veta att hans fru ville lämna honom och begära skilsmässa. Flickorna, som knivhöggs flera gånger, kämpade till en början för sina liv men är nu utom fara. De ska ha huggits flera gånger med den kökskniv pappan beväpnat sig med. Efteråt högg pappan även sig själv och hoppade sedan ut från ett fönster. Han överlevde dock och vårdades till en början på sjukhus. Graham Bishop häktades senare misstänkt för mordförsök och sitter nu inlåst i en häktescell i väntan på att få en plats på sluten psykiatrisk avdelning, skriver Ekstrabladet.dk.

Tv-profil

58-åringen är en dansk tv-personlighet. Han är clairvoyant och har medverkat som medium i flera danska succéserier om det övernaturliga, bland annat "Åndernes Magt", "Ånderne vender tillbage" och "Klarsyn".