Erika och Günther Eckhard blev föräldrar till tvillingar. Men de föddes under olika år. Foto: Privat
Erika och Günther Eckhard blev föräldrar till tvillingar. Men de föddes under olika år. Foto: Privat

Tvillingarna föddes inte under samma år

Publicerad

En familj i Danmark födde sina tvillingar på nyårsnatten.

Men Silas och Annabelle föddes på var sin sida om tolvslaget: Klockan 23.59 och 00.01.

– Nyår kommer att bli en stor fest för vår familj i framtiden, säger den nyblivna pappan Günther Eckhard.

Erika och Günther Eckhard i danska Esbjerg blev under nyårsnatten föräldrar till tvillingar. En pojke och en flicka som ska få heta Silas och Annabelle.

Men bebisarna gjorde något mycket ovanligt och föddes olika år. Storebror den 31 december 2015 klockan 23.59 och lillasyster två minuter senare – den 1 januari 2016 klockan 00.01.

– Vi är otroligt glada. Det är inte så ofta som tvillingar föds på var sida om årsskiftet, säger den nyblivna pappan Günther Eckhard till danska TV2 Syd, som först rapporterat om händelsen.

Pappan: "Så glada"

Expressen har varit i kontakt med föräldrarna, som på nyårsdagen befann sig på sjukhuset i Esbjergs neonatala avdelning där för tidigt födda barn vårdas. Pappa Günther berättar att de är överväldigade av alla hälsningar som strömmar in på sociala medier.

– Vi är så glada över alla lyckönskningar, säger Günther Eckhard.

Han säger att nyåret kommer att bli en jättefest framöver. Inte nog med att nya år ska firas in, nu blir det två födelsedagsfiranden också.

– Det kommer att bli en stor fest för vår familj varje nyårsafton klockan 00:00. Men just nu är det viktigaste för oss våra prematurt födda bebisars hälsa, säger Günther Eckhard.

Föddes nio veckor tidigt

De hade inte räknat med att barnen skulle födas precis vid tolvslaget. De skulle egentligen genomföra ett planerat kejsarsnitt om ett par månader, men barnen hade bråttom ut så det blev ett akut snitt i stället. Ofta föds tvillingar under vecka 38-40 men Erika fick värkar redan i vecka 31.

Nu behandlas barnen i kuvös för att de har lite problem med andningen. Men de mår i övrigt bra, enligt pappa Günther.

– Barnen har lite problem, men vi är hoppfulla, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag