Två till sjukhus efter misstänkt gasolycka

Publicerad

Två män har förts till sjukhus efter misstänkt gasolycka i Kristianstad.

De två är allvarligt skadade, enligt sjukhuset.

– De ska ha blivit förgiftade av någon form av gas, men vilken är okänd i nuläget, Linda Pleym, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Strax efter klockan 9 på torsdagsmorgonen inkom ett larm om att två skadade personer på ett företag på Mossvägen i Kristianstad.

Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

Uppgifter gör gällande att det ska röra sig om en gasläcka.

– Två personer har förts till sjukhus med oklara skador, och det är en misstänkt gasolycka, säger Linda Pleym, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Allvarligt skadade

Strax efter lunch uppger sjukvården för Kvällsposten att de två är allvarligt skadade.

Enligt SVT ska de två männen ha arbetat på en bil under natten.

– Troligen ska de ha startat bilen och antingen glömt stänga av den eller varit omedvetna om riskerna, säger Christer Nilsson, inre befäl i Kristianstad till kanalen.

Enligt SVT ska det röra sig om kolmonoxidförgiftning.

– Männen har lånat lokalen av en bilfirma för att meka med bilen efter arbetstid, säger Christer Nilsson till SVT.

 

 

 

Malin Forsberg
Malin Forsberg
Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag