Frontalkrock – två till sjukhus

Publicerad

Två bilar ska ha frontalkrockat på väg 26 under fredagen.

Vägen var under räddningsarbetet avstängd. 

– Två personer har blivit avförda, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman. 

Larmet om olyckan kom in till polisen strax efter lunch på fredagen. Då ska två bilar ha krockat på riksväg 26 i höjd med Hyltebruk i Halmstad. 

– Det är ute på riksväg 26 i höjd med avfarten till Hyltebruk. Hur olyckan har gått till vet vi inte, men enligt larmet är det en trolig frontalkrock, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten Halland. 

Två till sjukhus

Två personer ska ha förts till sjukhus, med okända skador.

– Två personer har blivit avförda, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman. 

Vägen är under räddningsarbetet helt avstängd och det ska enligt uppgift vara långa köer på platsen.

– Vi spärrade av vägen och assisterade ambulans med att omhänderta skadade. Därefter sanerade vi vägbanan, säger Peter Karlborg. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag