Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två vuxna och fem barn till sjukhus efter brand

Sju personer fördes till sjukhus efter lägenhetsbranden.
Foto: KARSTEN PETERSEN
Branden på Lindeborg i södra Malmö är nu släckt.
Foto: KARSTEN PETERSEN

Sju personer fördes på söndagskvällen till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Malmö. Fem av dem var barn.

– Branden är släckt och ambulanspersonal kontrollerar nu de som varit i huset, säger Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen i region syd.

Polisen skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades klockan 17.17 till en lägenhetsbrand på bottenplanet i en fastighet på Lindeborgsområdet i södra Malmö.

– Enligt uppringaren slår det lågor ut genom fönster, säger Ola Nilsson, teamledare vid SOS Alarm, till Skånska Dagbladet. 

Polisen meddelade efter en kort stund att branden var släckt och att flera personer som varit inne i byggnaden kontrollerades.

Sju till sjukhus

– De kontrolleras av ambulanspersonal. Minst två personer kommer att få följa med till sjukhus, säger Jimmy Modin.

Senare kom besked att två vuxna och fem barn hade förts till sjukhus. En vuxen och ett barn hade åkt med polisen, en annan vuxen och fyra barn hade förts till sjukhus med ambulans.

Alla kom från samma lägenhet. Mannen i familjen, i 40-årsåldern, hade fått lindriga skador. Det fanns ingen uppgift om skadeläget för de övriga.

Den patrull som hade kört två av de skadade till sjukhus skulle också försöka tala med de vuxna om händelseförloppet och vad som kunde ha vållat branden.

Allmänfarlig vårdslöshet

Då visade det sig att branden hade startat i samband med matlagning. Polisen upprättade en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Bostaden var rejält brandskadad men elden hade inte spridit sig till någon annan lägenhet i fastigheten. Rökutvecklingen hade dock varit kraftig och fyllt trappuppgången.

Efteråt var väktare på plats för att försegla fönster som hade krossats.

Enligt Sydsvenskan kom mannen hem med ett av barnen och upptäckte att det brann i köket. Han fick då ut frun och de fyra andra barnen.

– Det kunde ha gått riktigt illa, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

Så ska du göra om det börjar brinna, det här är viktigast att tänka på – steg för steg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!