Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottlossning mot lägenheter i Malmö

Foto: / MIKAEL NILSSON

Två skottlossningar inträffade mot lägenheter i Malmö under torsdagsnatten. Skjutningarna rubriceras som försök till mord.

– Man utsätter den eller de personerna i lägenheten för direkt livsfara, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Strax innan klockan 01 på torsdagsnatten larmades polis till en lägenhet på Sufflörgatan i Malmö efter att ha fått in uppgifter om skottlossning. Det skriver polisen på sin hemsida.

När man kom fram till platsen såg man att en fönsterruta i lägenheten blivit sönderskjuten, och man hittade även flera tomhylsor.

– Man har skjutit två till fem skott, säger Fredrik Bratt.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, som rubriceras som försök till mord.

Området spärrades av och en teknisk undersökning har genomförts på platsen under natten.

Person befann sig i lägenheten

En halvtimme senare, runt klockan 01.15, fick man in larm om nästa skottlossning. Den här gången gällde det en lägenhet på Docentgatan i Malmö.

En person befann sig i lägenheten när skottlossningen inträffade och fick föras till sjukhus.

– Vi har haft ambulans på plats och en person har förts till sjukhus, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm.

Polisen skriver på sin hemsida att personen fått lindriga skador.

– Det är en man i 30-årsåldern som ska ha träffats i en hand, säger Fredrik Bratt.

Även denna skjutning rubriceras som försök till mord och en teknisk undersökning har genomförts efter att platsen spärrats av. Polisen har även sökt med hundar med området.

"Mordförsök"


Det är fortfarande oklart om fallen har några kopplingar till varandra.

– Än så länge har vi inte mer än att det är nära i tid och rum, det får teknisk utredning och vittnesuppgifter visa i så fall. Vi får jämföra de fynden vi gjort i båda fallen, säger Fredrik Bratt.

Ingen person har ännu gripits men polisen har inlett två utredningar om misstänkt mordförsök.

– Om man står på gatan och skjuter ej så vet man ej om man träffar någon och man utsätter den eller de personerna i lägenheten för direkt livsfara, säger Fredrik Bratt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!