Två misstänkta skottlossningar har ägt rum i Köpenhamn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Två misstänkta skottlossningar har ägt rum i Köpenhamn. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Tre skottlossningar – på samma kväll

Publicerad

Tre skottlossningar misstänks ha ägt rum i Köpenhamn under torsdagskvällen.

Skott tros ha avlossats i Tingbjerg, Nørrebro och Præstelængen, polisen har spärrat av minst två av platserna.

– Vi tror oss veta att skott har avlossats, säger Henrik Brix till Ekstrabladet.

På torsdagkvällen, runt 21.10-tiden, fick Köpenhamnspolisen flera anmälningar om skott i Tingbjerg. De har nu spärrat av ett område för att undersöka saken, skriver Ekstrabladet.

– Jag kan ännu inte bekräfta om någon har blivit skjuten. Vi har spärrat av området för att hitta eventuella bevis. Vi tar det på största allvar, säger Henrik Brix vid Köpenhamnspolisen, till tidningen.

Vittnen till Ekstrabladet säger att de sett någon skjuta upp i luften flera gånger, för att sedan köra från platsen.

Inga olyckor är ännu inrapporterade från Tingbjerg, enligt polisen i Köpenhamn.

Ytterligare en skottlossning

I Nørrebro har polisen också arbetat med skjutningslarm under kvällen.

– Vi tror oss veta att skott har avlossats vid Folkets Park i Nørrebro, säger Henrik Brix.

Polisen har spärrat av området och undersöker just nu händelsen.

En tredje i Præstelængen

Vid 22.30 samma kväll kom ännu ett larm om en skottlossning, denna gång i Præstelængen, i nordvästra Köpenhamn.

– Det är någon som har skjutit mot en moped, säger Michael Andersen vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Vittnen rapporterar till Ekstrabladet att en bil brinner i Bispeengbuen, men det är inte bekräftat om det är kopplat till någon av skottlossningarna eller inte.

Ingen har gripits för någon av de misstänkta skjutningarna. Ingen har påträffats eller anmälts skadad. Polisen i Köpenhamn håller nu på att utreda huruvida skottlossningarna faktiskt har hänt, eller inte.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag