Två skadades vid explosion i Malmö

Polisensw tekniker säkrade bevis på Rasmusgatan i Malmö på morgonen.
Foto: Fritz Schibli
Korsningen mellan Rasmusgatan och Lantmannagatan där bland annat en telefonkiosk fick skador efter bomben.
Foto: Google Maps

Ett sprängdåd skedde i natt vid Rasmusgatan i Malmö.

Två personer skadades lindrigt.

– Det var en kraftig smäll med tanke på skadorna tryckvägen ställt till, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Larmet kom in vid 02.32 natten mot fredagen då en sprängladdning detonerade vid en port i ett bostadsområde på Rasmusgatan. Trots den kraftiga smällen fick polisbefälet bara två samtal från allmänheten.

– Man börjar väl bli vana vid att det smäller, tyvärr, säger Peter Martinsson.

Tre bilar, en port och en telefonkiosk i närheten skadades av detonationen. Frilansfotografen Fritz Schibly rapporterade om stor förödelse på platsen:

– Fönsterrutorna är sprängda på en port och en bil har fått rutorna inslagna av explosionen. Det är även skador på bostäder som ligger intill porten.

Två skadades lindrigt

En 47-årig man skadades lindrigt i benet av glassplitter.

– Han har gått förbi platsen och träffades av splitter, men det är inga allvarliga skador och han fördes till sjukhus, säger Peter Martinsson.

Enligt polisen ska även ett tidningsbud, en 35-årig man, ha fått lindriga skador.

Ett bråk tidigare

Polisen sätter detonationen i samband med ett bråk på platsen tidigare under kvällen. Flera män som misstänks för inblandning i måndagens skottlossning i Rosengård var då i området.

– Det var allmän stökigt i området efter att många som suttit frihetsberövade rört sig över olika ytor i stan. Några av de här personerna har sammanstrålat med vänner runt Seved när de blev utsläppta. De har härjat runt lite grann, säger polisens pressekreterare Lars Förstell till Sydsvenskan.

När polisen anlände vid platsen vid 02-tiden var det dock lugnt. En halvtimme senare small det.

Gjort fynd

Platsen spärrades av och vid 07-tiden på morgonen var bombteknikerna klara vid platsen. Vilken typ av sprängladdning det handlar om är fortfarande oklart. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– På brottsplatsen har man gjort ett fynd som är intressant. Vi fortsätter nu med att bearbeta vittnesuppgifter, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisen.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!