Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två svenskar skjutna till döds med tio skott

Två personer dog efter en skottlossning i Köpenhamn.
Två personer har avlidit efter en skjutning i Köpenhamn.
Foto: TOP NEWS

Två svenskar sköts till döds i Köpenhamn i tisdags kväll, uppger den danska polisen.

Minst tio skott ska ha avlossats mot den svenskregistrerade bil som männen satt i. 

– Svensk polis har sedan i går kväll haft kontakt med dansk polis och vi har lägesföljt och följt händelseutvecklingen sedan dess, säger Mattias Sigfridsson, biträdande polisområdeschef för Malmö.

Skottlossningen utbröt i Herlev norr om Köpenhamn vid 18-tiden på tisdagskvällen. 

På en bil männen uppges ha suttit i fanns flertalet synliga skotthål. 

Ett stort pådrag larmades till ett grönområde vid namn Sennepshaven i Herlev, bland annat tre ambulanser. Polisen spärrade av ett större område och genomförde en teknisk undersökning på platsen. 

Man sökte också i området efter eventuella gärningspersoner, och senare hittade polisen även en flyktbil. 


SE FLER BILDER OCH VIDEOKLIPP PÅ TOPNEWS.SE 


Flyktbilen hittades senare under kvällen, vid 22-tiden. 

– Vi kan bekräfta att vi har hittat flyktbilen, konstaterade Brian Munck från Köpenhamns polis till Ekstrabladet.

Polisen har hittat en flyktbil på Nordsjälland.
Foto: TOP NEWS

Två personer avlidna efter skjutningen

Enligt de inledande uppgifterna på tisdagskvällen dog en person omedelbart och en annan skadades svårt. Senare samma kväll konstaterades även andra personen avlidit. 

Enligt den danska polisen rör det sig troligtvis om två svenskar som blivit skjutna till döds. Troligtvis har pistol och automatvapen använts vid skottlossningen och minst tio skott ska ha avlossats. 

– Vi har i ett inledande skede av förundersökningen och det är fortfarande många frågor som vi inte har svar på. Därför är vi också på plats med ett stort antal resurser i Sennepshaven i Herley – både för att utreda skottlossningen, men också för att skapa trygghet i området, säger Flemming Madsen vid den danska polisen. 

De båda männen satt i en bil med svenska registreringsskyltar. Bilens registrerade ägare är en man som är skriven i Malmö. 

Bilen männen satt i sedan den första juni körförbud. Det finns inga uppgifter om någon koppling mellan bilägare och offer. 

Svensk polis har vetskap om händelsen

Svensk polis fick redan på tisdagskvällen kännedom om skjutningen i Köpenhamn.

– Vi fick uppgifter om det här rätt tidigt så sedan i går (tisdag) kväll har vi haft kontakt med dansk polis. Vi har lägesföljt och följt händelseutvecklingen sedan dess, säger Mattias Sigfridsson.

Han vill inte gå in på vilka åtgärder polisen i Syd vidtar.

– Men vi ser ingen förhöjd risk hos Malmöpolisen. Hela ärendet är en dansk förundersökning och vi vidtar åtgärder på deras begäran. Just nu har vi ingen förstärkt gränskontroll eller ökad hotbild mot oss, säger Mattias Sigfridsson, och fortsätter:

– Hela ärendet är en dansk förundersökning och vi vidtar åtgärder på deras begäran. Just nu har vi ingen förstärkt gränskontroll eller ökad hotbild hos oss.

Polisen vill inte gå in på om dansk polis har hört av sig till svensk polis, för hjälp med utredningsåtgärder.

– Vår geografiska placering gör att vi har kontinuerlig kontakt med Danmark och följer båda sidor. Det kan handla om mord och gängkriminalitet. Då får vi vidta åtgärder för att förebygga det, säger Mattias Sigfridsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!