Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två skadade i svår motorcykelolycka

Två personer skadades i krocken mellan en mc och en lastbil i närheten av väg 13 i Sjöbo.Foto: Dennis Meisner/Topnews.se

Ett medelålders par har fått föras till sjukhus efter en olycka mellan en motorcykel och en hjullastare i närheten av väg 13.

Paret och motorcykeln tros ha kastats cirka 17 meter efter krocken.

– Båda är svårt skadade och har inte gått att höra, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisen.

Larmet om olyckan kom strax före klockan två på måndagseftermiddagen.

Enligt ingångsuppgifterna ska en motorcykel ha krockat med en lastbil på en mindre väg i närheten av väg 13 i Sjöbo kommun. Skånepolisen skrev senare på sin hemsida att krocken ska ha skett mellan en motorcykel och en hjullastare som sakta var på väg ut på vägen från en utfart.

– Det ska vara en hjullastare som har kört ut sakta från en utfart med gafflarna fram och av någon anledning ska då motorcykeln ha kört in i dessa, säger Stephan Söderholm.

Enligt SOS Alarm skickades fyra ambulanser till platsen.

Allvarligt skadade

Ett medelålders par färdades på motorcykeln i samband med krocken. Enligt polisens uppgifter så kastades mc:n cirka 17 meter in i en stillastående lastbil i krocken.

– Man får nog utgå ifrån att paret också gjorde det, säger Stephan Söderholm.

Båda är förda med ambulans till sjukhus. Enligt larmet ska den ena ha varit medvetslös och blött kraftigt. Den andra uppges ha smärtor i bröst och rygg, men vara vid medvetandet.

– Det är ett sjukvårdsärende nu. Båda var svårt skadade och har inte gått att höra. Enligt uppgift var kvinnan medvetslös och rätt allvarligt skadad verkar det som, säger Stephan Söderholm.