De skjutna hittades alldeles intill Närlunda vårdcentral. En av dem fördes snabbt till sjukhus, den andre var kvar länge. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SEDe skjutna hittades alldeles intill Närlunda vårdcentral. En av dem fördes snabbt till sjukhus, den andre var kvar länge. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SE
De skjutna hittades alldeles intill Närlunda vårdcentral. En av dem fördes snabbt till sjukhus, den andre var kvar länge. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SE
Polis med förstärkningsvapen samt tekniker med hund arbetar på plats. Foto: / Jan Emanuelsson / Topnews.sePolis med förstärkningsvapen samt tekniker med hund arbetar på plats. Foto: / Jan Emanuelsson / Topnews.se
Polis med förstärkningsvapen samt tekniker med hund arbetar på plats. Foto: / Jan Emanuelsson / Topnews.se
Ett stort polispådrag hanterade händelsen. Insatsstyrkan, hundpatruller och tekniker arbetade sent på kvällen. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SEEtt stort polispådrag hanterade händelsen. Insatsstyrkan, hundpatruller och tekniker arbetade sent på kvällen. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SE
Ett stort polispådrag hanterade händelsen. Insatsstyrkan, hundpatruller och tekniker arbetade sent på kvällen. Foto: JAN EMANUELSSON/TOPNEWS.SE
Polisen spärrade av vägen som leder fram till brottsplatsen på Närlundaområdet i Helsingborg. Foto: SIMON LARSSONPolisen spärrade av vägen som leder fram till brottsplatsen på Närlundaområdet i Helsingborg. Foto: SIMON LARSSON
Polisen spärrade av vägen som leder fram till brottsplatsen på Närlundaområdet i Helsingborg. Foto: SIMON LARSSON

En död efter skottlossning

Publicerad
Uppdaterad

En person har dött efter en skottlossning på Närlundaområdet i Helsingborg sent på fredagskvällen. 

Ytterligare en person skadades allvarligt. 

Polisen satte in stora resurser på ärendet och polisen fanns också på plats utanför sjukhuset. 

– Vi håller förhör med boende om vem som kan sett och hört vad. Det är ett ganska omfattande arbete då det är mycket folk som bor där, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral. 

Polisen fick in larm om skottlossningen strax efter klockan 22. Det skulle vara mycket blod på platsen, hette det.

– Det var flera personer som ringde från Närlundaområdet och rapporterade att de hade uppfattat skott som avlossades, säger Fredrik Bratt vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Vi åkte till platsen och anträffade två personer som var skottskadade. En av dem låg ner. Vi säkrade upp så att ambulanser kunde köra fram och ta hand om dem.

Efter midnatt bekräftade polisen att en person dött av skadorna och att anhöriga till mannen som är 23 år gammal är underrättade. 

En annan man i 20-årsåldern är allvarligt skadad och fördes först till akuten i Helsingborg för att senare föras till sjukhuset i Lund. 

– Vi har med polispersonal till den skadade på sjukhuset, säger Fredrik Bratt.

Polisen var på plats både vid sjukhuset i Helsingborg och Lund och sent i natt var det lugnt på platsen. 

Förhörsarbete med vittnen i området

Brottsplatsen ska vara på Närlundavägen mellan bostadsområdet och ett koloniområde.

– Det finns fordon parkerade på platsen där vi hittade de skjutna men vi vet ännu inte om de har någon koppling till fordonen, säger Fredrik Bratt.

Kriminaltekniker är beställda till brottsplatsen. Insatsstyrkan finns redan på plats, liksom hundpatruller.

– Just nu pågår ett omfattande förhörsarbete med vittnen och boende i området, säger Fredrik Bratt som också uppger att det är många boende på platsen vilket gör att förhörsarbetet tar tid. 

Polisen hade vid 04-tiden på lördagsmorgonen ännu inga uppgifter om misstänkta gärningsmän eller om motivet bakom skjutningen.

– Det är för tidigt. Vi är kvar på platsen och det finns ett antal vittnen som vi är intresserade av att komma i kontakt med, säger Tommy Bengtsson, vid polisen i Region syd. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag