Bilist rammade elever och smet från platsen

Två högstadieelever skadades när en bil plötsligt rammade en skolgrupp på utflykt.

Bilisten smet från platsen efter händelsen.

– Enligt vittnen ska föraren ha accelererat och kört in i gruppen, säger Bengt Jeppsson, förundersökningsledare för fallet vid Karlshamnspolisen.

Vid 13-tiden på måndagen var runt 100 elever och tio lärare från en högstadieskola i Sölvesborgs kommun på vandring på Hinnedalsvägen i Sölvesborg.

De hade friluftsdag och gick från Grundsjön vid Gammalstorp.

Då kom plötsligt en svart eller mörkblå bil, en Saab enligt vittnen, körande på den smala vägen – och enligt polisen i Karlshamn accelererade bilen medvetet rakt in i gruppen av elever och lärare, vilket Blekinge Läns Tidning var först med att skriva om.

– De gick på vägen som är väldigt smal när de möttes av en svart Saab. Enligt vittnen tog föraren inte hänsyn alls till de som gick på vägen utan bara accelererade och körde så flera elever och lärare fick kasta sig åt sidan, säger Bengt Jepsson och fortsätter:

– En hann inte undan och blev träffad på handleden. Sedan fortsatte bilen sicksacka genom gruppen. Eventuellt har då ytterligare en elev blivit träffad.

De två nämnda eleverna ska vara de enda som träffats av den körande bilen. 

– Enligt vittnen ska föraren inte gjort någon ansats att sakta ner och när det är en sådan smal väg med 100 personer på så tar de en rätt stor del av vägen, säger Bengt Jeppsson.

Eleverna som träffades ska inte vara allvarligt skadade.

Smet från platsen

Bilen stannade inte efter händelsen utan körde direkt vidare och smet därmed från platsen.

– Efteråt försvann bilen därifrån. Jag tror ju inte att det var menat att köra på dem men samtidigt vet man inte hur han eller hon tänker, sägt Bengt Jeppsson.

Händelsen polisanmäldes av skolpersonalen men inte direkt efter händelsen utan vid 15.45, enligt polisen.

– Jag vet inte varför det dröjde, de kanske ville ta hand om eleverna som var uppskrämda först. Nu hoppas vi att de har haft någon briefing i dag. Vi ska prata med lärarna och förhoppningsvis har de fått fram något mer från andra som sett något, säger Bengt Jeppsson.

Polisen har nu inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning. 

När bilen kom körande höll den en hastighet av cirka 40 kilometer i timmen men det är oklart om det var en man eller kvinna som körde den. På grund av de oklara uppgifterna vädjar polisen om tips från allmänheten.

– Har man iakttagelser av bilen som kört där i området, en svart eller mörkblå bil av nyare modell så får man gärna höra av sig, säger Bengt Jepsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!