Två pojkar anhållna för grov barnvåldtäkt

Publicerad

Två 15 år gamla pojkar är misstänkta för grov våldtäkt mot ett annat barn.

De greps på måndagskvällen och anhölls sen.

– Det är ett väldigt känsligt ärende med så unga människor inblandade, säger Fredrik Svärd, inre befäl vid polisen i Kronoberg.

Personal på ett boende i Alvesta kommun larmade polis på måndagskvällen.

När polisen anlände greps två pojkar, 15 år gamla, på ett helt odramatiskt sätt.

– En hämtning, säger Fredrik Svärd, inre befäl vid polisen i Kronoberg.

Inledande förhör hölls och jouråklagaren beslutade att anhålla de två pojkarna.

– Rubriceringen är grov våldtäkt mot barn, säger Fredrik Svärd.

Han vill inte kommentera vad som sades i det inledande förhöret.

"Väldigt unga personer"

– Det är ju förundersökningssekretess, det är väldigt unga personer det handlar om, säger Fredrik Svärd.

Åklagaren vill enligt P4 Kronoberg inte kommentera utredningen som precis har inletts.

Kvällsposten har varit i kontakt med en av de misstänkta pojkarnas advokat, men han uppger att han ännu inte har pratat med sin klient.

– Jag vet ingenting annat än rubriceringen, säger Claes-Göran Swenneby.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag