Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två personer hittades döda i en lägenhet

Två personer hittades döda i en lägenhet i Hässleholms kommun.
Foto: Jens Christian
Polisens tekniker arbetar på platsen.
Foto: Jens Christian

En 49-årig man och en 35-årig kvinna hittades döda i en lägenhet i Hässleholms kommun i Skåne under söndagen.

Polisen misstänker att de dog av kolmonoxidförgiftning - efter att ha tagit in ett värmeaggregat i en strömlös lägenhet.

– Han låg i lägenheten, i köket. Han var blodig i munnen, säger den 50-årige man som hittade den första döda personen.

Avspärrningarna mot det hus där två personerna hittades döda hängde kvar sent på söndagskvällen. Huset, precis som grannfastigheterna, var becksvarta.

I den lilla byn i Hässleholms kommun låg tystnaden under kvällen. Personer som gick förbi tittade långt efter avspärrningarna.

– Jag läste att det rörde sig om förgiftning. Det låter så hemskt, och fruktansvärt för mannen som hittade dem. Men det känns i alla fall bättre att det inte finns någon brottsmisstanke, säger en person.

Vittnet: "Mår inte alls bra av detta"

Klockan var 13.40 på söndagen när de två personerna hittades döda i en lägenhet i fastigheten. Det var en 50-årig med anknytning till det vita huset som såg ett lik – och larmade polisen.

– Jag gick till andra våningen. Då hittade jag en död man. Han låg inne i lägenheten, i köket. Han var blodig i munnen, säger mannen.

Senare hittades även den 35-åriga kvinnan liggandes död.

Den 50-årige mannen blev mycket chockad av att se den blodige mannen.

– Jag känner mig väldigt dålig. Jag mår inte alls bra av detta. Det är också sorgligt att ingen hade saknat mannen och slagit larm, säger han.

Hans första reaktion när han steg in i rummet där han hittade liket var att backa ut ur lägenheten för att inte förstöra polisen arbete.

Så fort han tagit sig ut ringde han 112.

– Jag ringde räddningstjänsten, och de kom hit. Men de konstaterade att det inte gick att uppliva personen, säger 50-åringen.

Värmeaggregat

Under dagen har polisens tekniker arbetat på platsen för att försöka reda ut vad som har hänt. Men inget spår hittades som kunde motivera någon brottsmisstanke. I stället tror polisen att det handlar om en olycka.

Enligt Christer Nilsson, inre befäl i Kristianstad, saknade fastigheten ström och det var kallt i lägenheten. Därför tror man att mannen och kvinnan tog in någon form av värmeaggregat.

– Vi tror att det rör sig om någon form av olyckshändelse, vi misstänker att de dött av kolmonoxidförgiftning. Själva dödsorsaken kommer fastställas vid den rättsmedicinska undersökningen, men vi tror att man har tagit in någon form av motordrivet värmeaggregat och därefter blivit förgiftade, säger Jimmy Modin.

Okänd relation

Enligt en person som bor i närheten av lägenheten rör det sig inte så mycket folk i husen i området. Grannen berättar för Kvällsposten att han inte tror att han sett någon gå in i lägenheten, där de två personerna hittades, på lång tid. Om de två personerna som hittades döda har bott på bostaden är okänt.

Vad den 35-åriga kvinnan och den 49-årige mannen haft för relation till varandra är polisen företegen om.

– Det är inget vi går ut med än, säger Christer Nilsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!