Två personer gripna efter omfattande bilbrand

Publicerad

Strax efter midnatt larmades polisen till en adress i Malmö med anledning av en bilbrand. 

Enligt polisens uppgifter hade branden stor spridningsrisk.

Två gärningsmän kunde gripas och ärendet rubriceras nu som mordbrand.

Polisen larmades klockan 00.26 till Kabingatan i Malmö med anledning av en bilbrand. 

– Det är två väktare som ser på en övervakningskamera hur personerna klättrar genom staketet. De är inte inne där så länge sen är det väktare som får koll på dem och kan leda oss rätt så de blir gripna, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral. 

Enligt polisen hade branden en stor spridningsrisk till intilliggande byggnader. En bil var helt utbrunnen och en annan hade fått lackskador. 

Strax därefter fick en väktare syn på två personer som lämnade platsen i en personbil som stoppades av polis. Två misstänkta gärningsmän, 24 och 26 år kunde gripas.  Händelsen rubriceras nu som mordbrand samt skadegörelse, då männen klippt sönder ett staket för att ta sig in på området.

Inga personer skadades i samband med branden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag